Paaiškėjo, ko karalienė niekada nevalgydavo – šių patiekalų ar produktų niekad nebūtumėte pamatę ant jos pusryčių, pietų ar vakarienės stalo rašo rd.com.
Makaronai
Kai karalienė Elžbieta II pietaudavo viena, ji niekada neleisdavo sau valgyti krakmolingų patiekalų, „RecipesPlus“ pasakojo karališkasis virėjas Darrenas McGrady. Tai reiškia, kad Jos Didenybė niekada nevalgydavo makaronų.
Vietoj to, ji rinkdavosi didelį dubenį salotų arba ant grotelių keptą žuvį, vištieną, pateiktą su dviejų skirtingų rūšių daržovėmis.
Bulvės
Karalienė atsispirdavo ne tik makaronams ir duonai – ji taip pat atsisakydavo bulvių, nes jose yra daug krakmolo.
Mėsa su krauju
Manote, kad valgydami kepsnį su krauju atrodote rafinuotai? Karalienė su tuo nebūtų sutikusi. Jos Didenybė pirmenybę teikdavo gerai iškeptai mėsai, sakė D. McGrady.
Kiaušiniai baltu lukštu
Nors karalienė mėgo kiaušinienę – per Kalėdas visada valgydavo ją su lašiša ir triufeliais – ji tikriausiai nebūtų mėgusi daugelio šaldytuvuose esančių kiaušinių.
Pasak „The Guardian“, Jos Didenybė labiau mėgo kiaušinius rudu lukštu, o ne baltu, nes manė, kad jie yra skanesni.
Duonos pluta
Duonos plutą palikite paukščiams. Jos Didenybė pageidaudavo, kad prie arbatos pateikiami sumuštiniai būtų be plutos.
„Vienas virtuvės šefas man papriekaištavo, kad sumuštinus patiekiau su pluta“, – „The Telegraph“ pasakojo buvęs karališkasis virėjas Owenas Hodgsonas.
Karalienė Elžbieta II mėgo sumuštinius su tunu, abi duonos riekės turėjo būti pateptos sviestu, tuno ir majonezo mišiniu, su plonais agurko griežinėliais ir trupučiu pipirų.
Česnakai ir svogūnai
Matyt, karalienei, kuri taip dažnai susitikdavo ir sveikindavosi su kitais žmonėmis, nesinorėjo, kad iš jos burnos sklistų nemalonus kvapas. Pasak D. McGrady, karalienė niekada nevalgydavo patiekalų, kuriuose buvo daug česnakų ar svogūnų.