Vis labiau populiarėjančių svirplių paragauti dažnai ryžtasi tik patys drąsiausi – tam ryžosi ir Gian Luca, apsilankęs Gretos ir Vaido Marijampolėje įkurtame svirplių ūkyje.
Mažai kas žino, tačiau Greta išdavė, kad svirpliuose gausu geležies – net keturis kartus daugiau nei jautienoje. Be to, 100 gramų svirplių baltymų 2-3 kartus daugiau nei mėsoje.
Paragavęs specialaus pasitikimo gėrimo su svirpliais ir iš arčiau susipažinęs su svirplių auginimo subtilybėmis bei iš jų gaminamais produktais, Gian Luca ne tik išsklaidė baimes, susietas su šiais vabzdžiais, bet ir pats pagamino patiekalą, kuriame panaudojo svirplių miltus.
Šie japoniški blyneliai gausis purūs ir lengvi – išbandę nepasigailėsite. Be to, juos pagaminti itin paprasta.
Purūs japoniški blyneliai su svirplių miltais
Reikės:
- 2 kiaušinių baltymų;
- 2 trynių;
- 35 g miltų;
- 20 g svirplių miltų;
- 25 g cukraus;
- 25 ml pieno;
- Kepimo miltelių.
Gaminimo eiga:
Atskiriame baltymus nuo trynių. Baltymus dedame kelioms minutėms į šaldymo kamerą. Trynius išplakame su pienu. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir beriame į trynius. Gerai išmaišome.
Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į tešlą. Skardą patepame sviestu, pilame blynų tešlą ir kepame 10 minučių 160 laipsnių orkaitėje. Pagardiname uogiene ir milčio lervomis. Skanaus!