Kaip rašo „Dailymail“, nei tirpi kava, nei malta kava ar kavos pupelės negali būti laikomos šaldytuve, kadangi jame kava praranda savo skonį. Daugeliui žinoma, kad kava naudojama ir kaip kvapų slopiklis ar netgi nemalonių kvapų sutraukėjas. Pavyzdžiui, jei parduotuvėje uostote kvepalus, neretai sulauksite pasiūlymo įkvėpti kavos, kuri akimirksniu panaikina kitus kvapus.
Būtent tas pats scenarijus kartojasi jei kavą laikote šaldytuve. Ji sutraukia kitų produktų kvapus ir pamažu praranda savo pačios skonį.
Britų ekspertai sako, kad kavos negalima laikyti ir tiesioginėje saulėje ar šiltoje vietoje, nes taip ji sudrėks ir sukris. Geriausia kavą laikyti spintelėje, sandariame ir orui nepralaidžiame inde.
Kavos guru save vadinantis Martinas Isarkas, puslapio „Can I Eat It“ įkūrėjas, sako, kad geriausiai kavos skonis atsiskleidžia sumalus kavos pupeles, leidus joms pastovėti pora valandų ir tada darytis puodelį kavos.
Didieji JK prekybos centrai taip pat pasiskirstę skirtingomis rekomendacijomis. Pavyzdžiui, jei atkreiptumėte dėmesį, parduotuvėse „Sainsbury’s“, „Morrisons“ ir „Ocado“ pardavinėjamą kavą išties rekomenduojama laikyti šaldytuve, jei pakuotė jau atidaryta. Kitose parduotuvėse ši rekomendacija tai pačiai kavai yra priešinga – laikyti sausoje, vėsioje vietoje ir jokiu būdu ne šaldytuve.