Bet štai puiki žinia – mokslininkai nustatė, kad šokoladą valgyti per pusryčius yra „neįtikėtinai naudinga“, mat jis padeda deginti riebalus, rašo mirror.co.uk.
Tyrėjai iš Brigham ir moterų ligoninės Bostone 19-ai vyresnių (po menopauzės) moterų dvi savaites kasdien davė 100 gramų pieniško šokolado valandą po pabudimo ir valandą prieš miegą. Rezultatai parodė, kad šokolado vartojimas ne tik nekeitė dalyvių svorio, bet ir padėjo jį sumažinti.
Gali padėti deginti riebalus
Teigiama, kad šokoladas ryte iš tikrųjų gali padėti deginti riebalus ir sumažinti gliukozės kiekį kraujyje. Šokolado valgymas prieš miegą padeda sureguliuoti miegą ir keičia medžiagų apykaitą.
Frankas A.J.L. Scheeras, neuromokslininkas, tiriantis miego ir paros sutrikimus, sako: „Šokoladas ryte arba vakare ar naktį daro skirtingą poveikį alkiui ir apetitui, substrato oksidacijai, mikrobiotai (sudėčiai ir funkcijai), miego ir temperatūros ritmams.
Tai gali būti dėl kakavoje esančių flavanolių − naudingų cheminių medžiagų, kurios skatina riebalų oksidaciją. Nustatėme, kad ne tik „ką“, bet ir „kada“ valgome įtakoja mūsų fiziologinius mechanizmus, susijusius su kūno svorio reguliavimu“.
Tyrėjai teigia, kad moterys, suvalgiusios šokolado, nesijaučia alkanos ir jų netraukia kiti saldumynai, ypač tada, kai šokoladą valgo vakare. Valgant šokoladą ryte, o ne vakare, sumažėja kortizolio lygis, rašo mirror.co.uk
Beje, laikantis subalansuotos dietos, šokoladą patartina vartoti saikingai.