• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

17 amžiuje kavos gėrimas buvo baudžiamas mirtimi, nes buvo tikimą, kad dėl jos sutrinką protas. Laimei, dabar galime gerti tiek kavos, kiek norime. Netgi buvo įrodyta, kad kava yra naudinga mūsų sveikatai. Tačiau vis dar vyksta diskusijos dėl to, koks kavos kiekis yra naudingas, o koks jau žalingas.

17 amžiuje kavos gėrimas buvo baudžiamas mirtimi, nes buvo tikimą, kad dėl jos sutrinką protas. Laimei, dabar galime gerti tiek kavos, kiek norime. Netgi buvo įrodyta, kad kava yra naudinga mūsų sveikatai. Tačiau vis dar vyksta diskusijos dėl to, koks kavos kiekis yra naudingas, o koks jau žalingas.

REKLAMA

Grupė vokiečių mokslininkų nustatė, kad kofeinas verčia mūsų kraujagysles elgtis kitaip – pagerina šių ląstelių veikimą ir priverčia jas veikti kaip jaunesnės. Tyrėjai mano, kad optimalus kavos kiekis, kurio reikia, kad širdis ilgiau išliktų jaunesnė, yra 4 puodeliai per dieną, rašoma brightside.me.

Anksčiau atlikti tyrimai parodė, kad kavos mėgėjai rečiau paveikia įvairios ligos. Šiame sąraše yra širdies ligos, insultai, traumos, kvėpavimo takų ligos, infekcijos ir diabetas. tyrimas, kuriame dalyvavo 400 000 žmonių JAV, parodė, kad žmonės, kurie kasdien geria kavą, rečiau miršta dėl anksčiau išvardytų priežasčių nei žmonės, kurie vartoja mažiau kofeino.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, jei per dieną išgeriate daugiau nei 6 puodelius kavos, skalė pradeda judėti įvairių sveikatos rizikų link.

Žmonės, kurie reguliariai geria per daug kavos, gali susidurti su kai kuriomis sveikatos komplikacijomis. Kiekvieną dieną geriant daugiau nei 6 kavos puodelius, jūsų širdies ligų rizika gali padidėti iki 22%.

Jei išgeriate daugiau nei 6 puodelius kavos per dieną, ne tik kofeinas gali būti žalingas jūsų sveikatai. Daugelis kavos mėgėjų į savo kavos puodelį beria cukrų ir pila pieną, kurie prideda kalorijų ir riebalų, o tai gali sukelti sveikatos problemų. Nors tiesa, kad tinkamas kiekis juodos kavos sumažina diabeto riziką, pridedant saldiklių, grietinėlės ir kvapiųjų medžiagų, cukraus kiekis kraujyje gali tik padidėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų