Kiaušiniai yra vienas iš pagrindinių maisto produktų, tačiau kur juos laikyti – vis dar dažnai diskutuojama tema.
Kai kurie žmonės juos laiko spintelėje, teigdami, kad prekybos centruose jie taip pat nėra laikomi šaltai, kiti visada juos laiko šaldytuve.
Nors dauguma sutinka, kad kiaušinius saugu laikyti spintelėje, nes dedeklės vištos yra paskiepytos nuo salmonelių, tačiau yra ir prieštaraujančių šiai nuostatai.
Vienas šefas paaiškino, kad kiaušinius reikia laikyti šaldytuve, tačiau ne jiems specialiai skirtoje lentynoje, rašo mirror.co.uk.
Kur laikyti kiaušinius?
Šaldytuvų durelėse yra specialūs dėklai kiaušiniams, tačiau vieno tituluoto JK restorano virtuvės šefė Anna Williams mano, kad tai nėra pati geriausia vieta juos laikyti.
„Kiaušinius geriausia laikyti ant vidurinės šaldytuvo lentynos prie galinės sienelės, – sakė Anna. – Ši vieta yra geriausia – kiaušiniai būna pastovioje temperatūroje, o kartoninė pakuotė užtikrina puikų apsaugos lygį, be to, ant jos nurodytas galiojimo laikas.“
Toje pačioje lentynoje turėtumėte laikyti maisto likučius, sumuštinių įdarus ir pagardus. Tačiau jei kiaušinis įskilo, jį Anna pataria laikyti uždengtame indelyje, toliau nuo kitų ingredientų.
„Ant porėtų kiaušinių lukštų gali imti veistis bakterijos ir lengvai užteršti kitus kiaušinius, – paaiškino ji. – Naudokite tik tiek kiaušinių, kiek jums prireiks tą dieną, o kiaušinių su pažeistais lukštais nelaikykite ilgiau nei 24 valandas.“
Anna patarė niekada nemaišyti seniau pirktų kiaušinių su šviežesniais – „pirma sunaudokite vieną partiją, o tada pradėkite kitą.“