Pasak ekspertų, geriausia kiaušinius laikyti šaldytuve, tačiau svarbu juos ištraukti ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių iki naudojimo.
Tai svarbu padaryti todėl, kad priešingu atveju dėl staigių temperatūros pokyčių gali sutrūkinėti lukštas arba suprastėti rišamosios savybės, jei kiaušinius dedate į kepinius, praneša „YorkshireLive“.
Geriausia laikyti šaldytuve
Maisto standartų agentūra pataria laikyti kiaušinius vėsioje ir sausoje vietoje, geriausia – šaldytuve, kol juos sunaudosite.
Be to, visada pasirūpinkite, kad pildant atsargas pirmiausia sunaudotumėte senesnius kiaušinius, o jei jų tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs, jų reikėtų visai nevartoti.
Kiaušinius taip pat patariama laikyti dėžutėse, kuriose jie būna sudėti. Jos geriau apsaugo kiaušinius nuo sudužimo, be to, ant jų aiškiai pažymėta tinkamumo vartoti data.
Taip pat ekspertai įspėja nelaikyti kiaušinių šaldytuvo durelėse įmontuotuose kiaušiniams skirtuose skyriuose.
Kiaušinius geriausia laikyti ne durelėse, o pačiame šaldytuve, vidurinėje lentynoje, idealu – lentynos gale.
Taip yra todėl, kad šioje šaldytuvo vietoje temperatūra yra žemiausia ir pastoviausia, priešingai nei šaldytuvo durelėse, dėl kurių nuolatinio varstymo temperatūra svyruoja.
Anna Wiliams, apdovanojimus pelniusi konditerė, sako: „Ši vieta šaldytuve geriausiai padeda išlaikyti pastovią kiaušinių temperatūrą, o kartoninės dėžutės puikiai apsaugo kiaušinius, be to, ant jų nurodyta tinkamumo vartoti data.“
Dr. Stuartas Farrimondas taip pat sutinka, kad šaldytuvo durelės nėra pati tinkamiausia vieta kiaušinių laikymui. Jis aiškina, kad galite sugadinti kiaušinių baltymus, nes jie darinėjant duris susiplaka.
Taip pat patariama laikyti kiaušinius atokiau nuo stiprų kvapą skleidžiančių maisto produktų, nes jų lukštai yra porėti ir sugeria visus kvapus, be to, rekomenduojama laikyti juos toliau nuo žalios mėsos.
To dar betrūko - juos į šaldytuvą grūsti...
:D