Reikės: 4–5 agurkų, 3 skiltelių česnako, 5–7 juodų pipirų (žirnelių), pundelio šviežių krapų, 1,5–2 a.š. druskos, 250–300 ml mineralinio gazuoto vandens (bet koks).
Agurkus nuploviau po šaltu tekančiu vandeniu ir nupjoviau galiukus. Krapus ir česnakus supjausčiau. Į indą, kuriame raugsite agurkus (indas su dangteliu), sudėjau dalį pjaustytų krapų, ant viršaus sudėjau agurkus ir sudėjau likusius krapus, česnakus, juodų pipirų žirnelius.
Į puodelį su mineraliniu vandeniu įdėjau druskos ir išmaišiau (vanduo suputoja). Paruoštu mineraliniu vandeniu užpyliau agurkus (jie turi būti apsemti), uždengiau ir palikau stovėti virtuvėje parai laiko. Viskas labai greitai, lengvai pagaminama ir agurkėliai gaunasi superiniai, svarbiausia pačių ruošti