Panakotai reikės: 1 puodelio riešutų pieno (recepte naudojama anakardžių); 1 puodelio augalinės grietinėlės; 1 valg. šaukšto agaro (agar agar); 1 šaukštelio smulkintos vanilės ankšties; 3 šaukštų saldiklio arba cukraus; rūgščios uogienės (patiekimui)
Kaip gaminti:
Pieną ir grietinėlę pašildome puode, bet neužverdame. Suberiame cukrų, vanilę ir agarą, maišome kaitinant ant žemos temperatūros, kol ištirps agaras ir cukrus. Supilame skystį į formeles (pvz. keksiukų) ir paliekame sustingti šaldytuve kelioms valandoms. Kai desertas sustingsta, išimame iš formelių, puošiame uogiene.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.