Taigi, jei turite virtuvę, labai tikėtina, kad bent vieną medinį šaukštą turite savo stalčiuje, rašo dailystar.co.uk. Tačiau nepaisant to, kad tai yra plačiai naudojamas įrankis, dauguma žmonių iš tikrųjų netinkamai prižiūri savo medinius šaukštus.
Nesvarbu, ar šaukštus dedate į puodą virtuvėje, ar į stalo įrankių stalčių – jiems reikia ypatingos priežiūros.
Šaukštus reikia patepti aliejumi
Pasirodo, kad šaukštai būtų geros būklės, juos reikia patepti aliejumi, kad mediena nesugertų vandens, kitaip jie ilgainiui gali įtrūkti ar net sulūžti. Aliejus veikia kaip barjeras vandeniui, neleidžiantis jam prasiskverbti į šaukštą.
Būtų šaunu išlaikyti medinį šaukštą kaip naują ir neleisti išblukti spalvai. Kalbant apie tai, būtinai reguliariai tepkite šaukštą aliejumi ‒ galite tai daryti kasdien, kas savaitę arba kas mėnesį – priklausomai nuo šaukšto išvaizdos. Tačiau svarbiausia, kaip rašo maisto žurnalas „Kitchen“, niekada nemirkykite medinio šaukšto vandenyje, nes vanduo gali pakenkti medienai.
Daugelis žmonių tik dabar supranta, kad turėtų prižiūrėti savo indus – „Twitter“ naudotojas @fillegrosiere dalijasi savo nuostaba internete.
Jis sakė: „Ką tik sužinojau, kad turiu patepti medinius šaukštus aliejumi. Niekada gyvenime nesu tepęs šaukšto“.
Ne jis vienintelis buvo šokiruotas dėl medinių šaukštų priežiūros – įrašas sulaukė daugiau nei 149 000 „patiktukų“ ir begalės komentarų.
Vienas žmogus paklausė: „Net nežinau, kaip reikia ištepti šaukštą aliejumi. Ar tik panardinti jį į alyvuogių aliejų? Ar dažnai? “.
Kitas asmuo pridūrė: „Apsimesiu, kad niekada to įrašo nemačiau, tai ir problemos nebus“.
Tuo tarpu trečiasis prisipažino: „Žinojau apie peilių tepimą, bet aš niekada negirdėjau apie medinius šaukštus“. Nors ir nežinojo apie šaukšto tepimo aliejumi ritualą, kiti manė, kad medienai tai nėra „gyvybiškai svarbu“.
Vienas vartotojas pasidalijo: „Turiu medinius šaukštus tiesiogine prasme nuo 40-ųjų, kurių niekada gyvenime netepiau aliejumi ir jie vis dar puikiai funkcionuoja, todėl jaučiu, kad tai tikrai negali būti taip svarbu“.