Dabar jau visada uogienes verdu tik su uogienių cukrumi. Galiu nebijoti, kad uogienė pradės rūgti ar atsiras pelėsis. Man patinka ir uogienių konsistencija verdant su uogienių cukrumi.
Reikės: 1 kg uogienių cukraus; 2 kg braškių.
Braškių uogienė
Braškes nuplauname, nuskabome kotelius. Sudedame į puodą. Šiek tiek pamaišome su mediniu šaukštu, kad braškės pasitrintų ir išleistų savo sultis. Užverdame. Sudedame cukrų ir paverdame apie 15 min. supilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus.
Apverčiame dangteliais žemyn. Aš visada uogienes prikloju storu rankšluosčiu ir laukiu, kol atvės. Tada uogienių stiklainiukai keliauja į rūsį. Ir laukia žvarbaus rudens, ar šaltos žiemos popietės, kad nors truputį galėtų priminti vasaros skonį.