Gali praturtinti vitaminais
Naujienų portalo healthline.com duomenimis, meduje gausu vitaminų, mineralų ir kitų sveikatą stiprinančių junginių, kurie gali šiek tiek pagerinti kavos maistingumą.
Meduje taip pat yra antioksidantų, kurie padeda išvengti žalingų junginių, vadinamų laisvaisiais radikalais, daromos žalos ląstelėms.
Žinoma, svarbu suprasti, kad mažai tikėtina, kad nedidelis medaus kiekis, kurio paprastai dedama į karštą kavą, gali turėti didelės naudos.
Tuščios kalorijos
Nors meduje ir daug naudingų medžiagų, vis dėlto, didžiąją jo dalį sudaro cukrus.
Jei norite džiaugtis puikia savijauta, per dieną cukrus turėtų sudaryti ne daugiau, kaip 10 proc. suvartojamų kalorijų. Tai yra ne daugiau kaip 9 arbatiniai šaukšteliai (36 g) vyrams ir 6 arbatiniai šaukšteliai (25 g) moterims per dieną.
Didelis pridėtinio cukraus vartojimas yra susijęs su nutukimu, 2 tipo diabetu ir širdies ligomis. Taigi, jeigu norite medumi saldinti maistą ar gėrimus – nepersistenkite ir ribokite jo kiekį.
Skonis
Paprastas baltasis cukrus nepasižymi jokiu specifiniu aromatu ar skoniu apart saldumo. Tuo tarpu medus ypatingas tuo, kad turi išskirtinį skonį ir aromatą.
Jei nusprendėte į kavą dėti medaus, bet nenorite, kad jis per daug pakeistų kavos skonį, pradėkite nuo nedidelio kiekio švelnaus skonio medaus. Tada reguliuokite, kiek jo dėti, kol atrasite sau tinkamiausią skonį.
Verta ar ne?
Taigi, ar verta kavą saldinti medumi? Išties, atsakymas priklauso nuo jūsų skonio. Jeigu mėgstate medaus skonį ir aromatą, tuomet medus gali tapti puikiu kavos saldikliu.
Vis dėlto, būkite atsargūs. Atsakingai įvertinkite naudojamo medaus kiekį ir nepamirškite, kad medumi pasaldinta kava netaps sveikesne.