Vieni pieniškas dešreles verda, kiti kepa, treti valgo net žalias, bet atsakymas, ką daryti su apvalkalu gaminant pieniškas dešreles, išlieka tas pats.
Ar reikia nuimti apvalkalą prieš gaminimą?
Kad ir ką darysite – virsite, kepsite ar kitaip ruošite pieniškas dešreles, prieš gaminimą būtina išimti jas iš apvalkalo.
Nei jei dešreles verdate, nepamirškite to padaryti ir nemerkite dešrelių į karštą vandenį su apvalkalu.
Veikiant karščiui iš plastikų išsiskiria kenksmingos cheminės medžiagos, kurios gali patekti į maistą, rašo foodie.com.
Atsižvelgiant į tai, kad net mikrobangų krosnelėje naudojamas plastikas nėra visiškai saugus, kai jį veikia karštis ir drėgmė, plastikinis apvalkalas, į kurį būna supakuotos pieniškos dešrelės, tikrai nėra skirtas atlaikyti aukštą temperatūrą.
2021 m. žurnale „Healthcare“ publikuotame tyrime teigiama, kad cheminės medžiagos, vadinamos ftalatais, gali kauptis organizme ir daryti neigiamą ilgalaikį poveikį endokrininei sistemai ir įvairių organų veiklai.
Daugelis žmonių mano, kad jei išvirs dešreles su apvalkalu, nieko blogo nenutiks – iš tiesų klysta, nes poveikis yra ilgalaikis.
Be to, gaminant dešreles jas išėmus iš apvalkalo, geriau pasiskirsto šiluma ir galutinis rezultatas būna skanesnės dešrelės.
Jei norite, kad pieniškos dešrelės būtų ne tik sultingos, bet ir paskrudę, derinkite virimą ir kepimą ant grotelių. Toks paruošimo būdas – paprastas ir be rizikos, kad dešrelėse bus plastiko dalelių.
O jei valgote žalias, neapdorotas pieniškas dešreles, specialistai jums turi įspėjimą – jų termiškai neapdorotų nerekomenduojama valgyti neščiosioms ir asmenims, kuriems padidėjusi rizika susirgti per maistą plintančiomis ligomis.
Be to, kas norėtų valgyti šaltą, neapdorotą pienišką dešrelę, kai ją pavirus ar pakepus tekstūra tampa geresnė ir įgauna geresnį skonį, tampa sultingesnė?
Tad kitą kartą, kai ruošitės gaminti pieniškas dešreles ir jos bus su apvalkalu, nepamirškite jo nuimti. Atminkite – maisto supakavimui skirtos medžiagos nėra skirtos naudoti jas gaminant iš supakuotų produktų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!