Prisipažinsiu, jog į valgyklas eidamas priklausau tai didžiajai masei. Tad ir vertindamas valgyklas atsižvelgiu į tuos visiems aktualius kriterijus.
Tad jūsų dėmesiui dar viena valgykla – „Pas Jolantą“, apie kurią pasakojimas turėtų patikti tiems, kas mėgsta aštresnius pojūčius.
Apžvalga
O tie aštrūs pojūčiai prasideda jau kylant į antrą aukštą, kuriame yra įsikūrusi valgykla. Visa valgykla paskendusi kažkokioje prieblandoje, tad atleiskite, jei nuotraukų kokybė nebus tokia, kokią jūs esate įpratę matyti mano apžvalgose.
Meniu kainos, bent pagrindinių patiekalų, kiek aukštesnės nei man įprasta matyti kitose Klaipėdos valgyklose, bet pagalvojęs, kad čia greičiausiai bus milžiniškos porcijos, aukštų kainų nesureikšminau.
Ta mintis apie milžiniškas porcijas pakišo man koją renkantis garnyrą prie karbonado, ko pasekoje į mažytį indelį įsidėjau tik šaukštą pomidorų su grietine.
O jau matant, ką įdeda, ar ką įpila padarius užsakymą, ta nuostaba su kiekvienu gaunamu patiekalu tik didėjo, ir tai nebuvo paremta milžiniškų porcijų dėka, o atvirkščiai – mažų.
Padėkluose matote maistą dviems, bet gink dieve, nepradėkit komentaruose rašyti, – kur jums tiek telpa.
Meniu pasirinkimas
Pirma perskaitykit apžvalgą iki galo ir susipažinkite su pačių lėkščių dydžiu.
Šaltibarščiai su bulvėmis – 1,50 eur. Tokią mažą šaltibarščių kainą man senai kur bėra tekę matyti, kaip ir niekur dar nemačiau šaltibarščius pilant į vaikiškų žaislinių indelių dydžio tarą.
Tam, kad suprastumėte, kokie mažyčiai indeliai, specialiai atskirai paveikslavau tą, į kurį sudėtos virtos bulvės prie šaltibarščių.
Tiek bulvių indelis, tiek garnyrų man savo dydžiu priminė japoniškos arbatos mažyčius puodelius.
Šaltibarščiai skanūs, bet lyginant su kitų valgyklų kainomis jie kosminės kainos, nes kitose valgyklose porcija šaltibarščių dvigubai didesnė nei čia.
Bulvienė – 1,50 eur. Bulvienė tiršta, bet joje mėsa lyg supjaustyta iš vakar dienos likusių pagrindinių patiekalų. Vienas gabaliukas savo skoniu priminė šonkauliukų mėsą, kitas nugarinės kepsnį.
Žemaičių blynai – 5,50 eur. Žemaičių blynai buvo lyg bulvienės tęsinys, su mėsa, kurią burnoj vartydamas bandai suprasti, kas čia buvo sumalta, ar kas bemalant sumaišyta.
Silkė – 2,50 eur. Tiesa, visai pamiršau silkę, kurią pasiėmiau kaip užkandį. Bet ją greičiausiai pamiršau dėl tos priežasties, kad ji buvo prieš tai sugadinta acto, ir po kelių jos kąsnių ją teko atidėti į šoną.
Karbonadas užkeptas pikantiškai – 5,50 eur. Tie, kas mėgsta pikantiškas salotos be česnako, ši variacija jiems turėtų patikti. Aišku, kepsniukas kaip ir sriubos – iš serijos „vaikų virtuvėlė“. Mažytis ir jei reiktų spėti, kokia mėsos išeiga, tai lažybose apsistočiau ties 100g..
Apibendrinimas
Reziumuoju. Eidamas į šią valgyklą galvojau, kad po tarybinių laikų interjeru slepiasi kažkas panašaus į naminį maistą su gausiomis porcijomis.
Bet deja, maistas vidutinės valgyklos lygio, pagal porcijų dydį ir kainas sakyčiau net lenkiantis kavinių dienos pietus nelyginant su valgyklomis.
Nes galiu net Klaipėdoje paminėti kelias valgyklas, kuriose karbonado porcijos didesnės, bet kainuoja tik 5 eurų.
Tas, kuris valgė žemaičių blynus ir bulvienę, vėliau pusę dienos prasėdėjo tualete giliuose apmąstymuose, ieškodamas atsakymų, kas per mėsa buvo naudota jo patiekaluose.
Aš džiaugiuosi, kad tų patiekalų tik paskanavau, tad dažno bėgimo į tualetą išvengiau.
Dar pastebėjimas – maistas patiekiamas žemesnėje temperatūroje nei reikėtų. Manau taip vadinami – „marmitai“, kuriuose jis pagamintas laukia savo eilės, prisukti ant minimalios šilumos, ko pasekmė – jūs valgote vos vos šiltą maistą.
Vertinu valgyklą „Pas Jolantą“ 3/5, ir jei vertinimo skalėje būtų buvę pusiniai balai, tai būčiau rašęs 2,5/5.
P.S. bet kadangi tame gale maitinimo pasiūlos nėra jokios, tai dėl sutaupyto euro ar dviejų vargu ar verta kažkur kelti sparnus turint tik laisvą valandą pietums.
Video apžvalga:
Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su valgykla komentaro apie apžvalgą, jos direktorė Jolanta teigė susipažinusi su apžvalgos turiniu, tačiau susilaikysianti nuo asmeninių komentarų apie šią situaciją. Vis tik, ji pateikė komentarą apie valgyklos patalpas ir pasidžiaugė turinti platų klientų ratą.
„Kaip valgyklėlės direktorė norėčiau pasakyti, jog valgykla yra nuomojamam pastate, antrame aukšte. Pats pastatas yra trijų aukštų. Tai pastatą ir jo būklę prižiūri nuomotojas.
Sutinku, kad valgyklos patalpa nėra naujos statybos, tačiau švaru, tvarkinga. Gamybinės patalpos taip pat atitinka VMVT reikalavimus.
O dėl „influenserio“ apžvalgos dėl maisto aš susilaikysiu... Savo valgyklėlėje dirbu virš 20 metų. Ir tiesiog noriu pasidžiaugti, jog turiu labai didelį klientų ratą, kurie mane palaiko ir varge, ir džiaugsme!!!!“ – teigė valgyklos direktorė raštu pateiktame komentare.
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas