„Genutė yra toks žmogus, kuris yra sumanus nuo pradžios. Galima sakyti, kad kai aš pradėjau kulinarinę kelionę Lietuvoje, ji buvo pirmoji mano aplankyta ūkininkė“, – pasakoja Gian Luca.
Genutės ūkis įsikūręs Ukmergės rajone, kur augina uogas, daržoves ir vaisius. Daugiausia jos ūkyje – uogų ir vaisių, iš kurių gamina įvairiausias tyres, padažus ar saldainius.
Gian Luca su Genovaite ne tik apžiūrėjo ūkį, tačiau ir gamino naminį pomidorų padažą. Jį pasigaminti galite ir jūs.
100 pomidorų padažas su šviežia burrata pagal Gian Luca Demarco
Jums reikės:
1 kilogramas pomidorų; 2 svogūnai; sauja šermukšnio uogų; 1 česnako galva; 1 šaukštas druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų; ciabatta duonos; buratta sūrio; šviežio baziliko; alyvuogių aliejaus.
Įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame kelias skilteles česnako. Supjaustome svogūnus pusžiedžiais ir apkepiname.
Apkepus svogūnams, įdedame saują šermukšnio uogų. Pasiruošiame pomidorus – supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę. Troškiname 15-20 minučių. Įberiame druskos ir pipirų. Nukėlus nuo ugnies įdedame šviežio baziliko. Sutriname masę trintuvu.
Patiekiame su šviežiu burrata sūriu bei skrudinta ciabatta duonele.