O taip pat virtuvės šefas parodys patiekalą, kuris idealiai tiks vasaros uždarymo vakarėliui su draugais – tortilijas su jautiena ir daržovėmis.
Paskutinėje „La maistas. Vasara“ laidoje mama Eglė nuspręs nustebinti savo vaikus, kuriems jos namų durys visuomet yra atviros. Išvis Eglė kartu su vyru augina 18 vaikų, vis dėlto keli iš jų jau pakėlė sparnus ir išsilakstė po visa pasaulį. Laidoje moteris juoksis sakydama, kad Gian Lucos apsilankymas jų namuose – staigmena ne tik vaikams ir vyrui, bet ir jai pačiai, kadangi tą dieną neteks gaminti pietų.
Pasikvietė savo mamą
Vos įžengęs į Eglės namus ir pamatęs tokią gausią šeimą, ir pats Gian Luca nuspręs pasikviesti savo mamą. Pasirodo, kad ši iš Italijos į Lietuvą atvyko atostogauti.
Siekdamas pamaitinti tokį būrį vaikų ir įtikti kiekvieno iš jų skoniui, virtuvės šefas, kartu su vieno iš Eglės atžalų pagalba, nuspręs surengti tikrą tortilijų šventę. Ir nors patiekalas iš pirmo žvilgsnio galės pasirodyti paprastas, yra net kelios taisyklės, kaip jį paruošti taip, jog visi prašytų pakartoti – jomis Gian Luca pasidalins sekmadienio laidoje.
Vis dėlto svarbiausias patarimas, kuriuo virtuvės šefas pasidalins su apie kulinarijos mokslus svajojančiu Eglės sūnumi, bus susijęs su vienu iš lietuvių bruožų.
„Kai tau Lietuvoje kažkas sako, kad tavo paruoštas patiekalas yra „įdomus“, vadinasi, iš tiesų jis – nelabai gardus. Tai – vienas baisiausių dalykų, kurių turėsi išmokti virtuvėje“, – sakys Gian Luca neslėpdamas, kad tai ir pats žino iš savo žmonos komentarų.
Pasirodo, kad lietuviai virtuvėje nesilaiko ir dar vienos svarbios taisyklės – kokios, sužinosite jau šį sekmadienį, paskutinėje, tačiau velniškai gardžioje „La maistas. Vasara“ laidoje, 09.00 val. per TV3!