kepiniai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepiniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepiniai“.
Lietuvoje ir vėl pakvipo gardėsiais – „Pyragų diena“ primena apie svarbią akciją
Kone visoje Lietuvoje lapkričio 6-ąją ir vėl kvepėjo pačiais skaniausiais pyragais ar sausainiais. Dažnas juos skubėjo ne tik kepti, ragauti, bet ir dalytis gerumu. Kartu su TV3 televizijos inicijuota „Pyragų diena“, kai daugybė žmonių dalijasi ir aukoja pinigus sergantiems vaikams, kasmet duodamas startas jau dvidešimt antrus metus skaičiuojančiai „Išsipildymo akcijai“.
Daugiau apie tai – TV3 Žiniose.
Krosnimi kvepiančių šviežių kepinių paslaptys: 5 įdomybės, kurios padeda „Iki“ pelnyti pirkėjų simpatijas
Šviežutėliai, vos iš krosnies ištraukti kepiniai – vienas iš dienos malonumų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams. Kasdien šimtuose „Iki“ parduotuvių visoje šalyje nuo pat ryto pakvimpa ką tik iškepta duona, bandelėmis – tam, kad šviežumą vertinantys pirkėjai purių „Su meile IKI“ kepinių galėtų įsigyti arčiau ir patogiau.
Kaip įtikti tiek „keto“ mitybos šalininkams, tiek kasdienio tradicinio batono ieškantiems – užduotis ne iš lengvųjų.
Pamačius vaizdą vienoje Lietuvos kepyklėlėje nustėro: taip pasielgtų ne visi
Šventės – stebuklų metas, tad gerų darbų šaltuoju sezonu smarkiai padaugėja. Ne išimtis – Utenoje veikianti „Aikštės“ kepyklėlė, kuri jau pusantrų metų palieka gardžius lauknešėlius tiems, kuriems jų labiausiai reikia.
Gruodžio 6 dienos „Facebook“ įraše kepyklėlė pasidalijo informacija, kad savo kepiniais dalijasi su likimo nuskriaustais žmonėmis.
Klaipėdietė kuria neįtikėtinus tortus: raibsta akyse
38-erių klaipėdietė Lina Vitkutė savo didžiausiu turtu vadina keturis vaikus. Jei ne jie, kažin, ar šiandien džiaugtųsi savo mylima veikla – konditerija, apie kurią kalba su didžiuliu užsidegimu. Žvelgiant į jos gamintus desertus, net gaila juos valgyti, tačiau moteris sako: jų išvaizda – dar ne viskas, svarbiausia, kad vos jų atsikandus burnoje žaistų gardūs skoniai.
Maisto gamyba L. Vitkutei niekad nebuvo svetima.
Jolantos šakočius lietuviai graibsto neskaičiuodami: tokių kitur nėra matę
Vilkaviškio rajone, Žynių kaime įsikūrusi Jolanta Šiugždienė prieš dešimtmetį įgyvendino seną savo svajonę – pradėjo kepti naminius šakočius. Tačiau nė minties neturėjo, kad veikla taip išsiplės ir jie keliaus ne tik į visus Lietuvos kampelius, bet ir į užsienį.
Dabar versle sukasi visa šeima – ne tik Jolanta, bet ir jos dvi dukros bei žentai. Viena dukrų jau pilnai pasinėrė į šeimos verslą, kiti dar dirba kitus darbus, bet kai tik gali, visada noriai padeda.
Vaizdelis „Iki“ parduotuvėje kaunietį paliko be apetito: darbuotojos žodžiai šokiravo
Penktadienį į Eiguliuose esantį „Iki“ prekybos centrą užsukęs skaitytojas pasidalijo ne itin maloniu vaizdu. Sparnuoti „klientai“ gardžiuojasi kruasanais ir nė nemano susimokėti.
„Šiandien apsilankiau „Iki“ parduotuvių tinkle adresu Šiaurės pr. 91 (Eiguliai). Konditerijos skyrius paskendęs musėse… Išsikvietęs administratorę, parodžiau problemą.
Antigravitaciniai Ivetos tortai atima žadą: tokių dar nematėte
Į Nyderlandus prieš daugiau nei 13 metų išsikrausčiusi lietuvė Iveta Šedbarienė pasakoja, kad dar vaikystėje ji turėjo vieną didelę svajonę – kad pomėgis kurti meną taptų darbu. Ir praėjus nemažai metų Ivetos svajonė išsipildė su kaupu – šiuo metu moteris kuria antigravitacinius tortus, kurie ne tik pažvelgus atima žadą, tačiau ir užburia savo skoniu.
Į Nyderlandus Iveta išvyko kartu su mama ir broliu. Per trylika metų gyvenimo svetur moteriai teko išbandyti pačius įvairiausius darbus.
Pamatę, ką savo rankomis daro lietuvė, žado netenka net amerikiečiai: sunku atitraukti akis
Jungtinėse Amerikos Valstijose jau daugiau nei dešimtmetį gyvenanti Gitana Višinskaitė ir amerikiečius, ir Amerikos lietuvius sužavėjo įspūdingos išvaizdos rankų darbo tortais. Vos pažvelgus į juos galima ir susimaišyti – tai skanėstas ar tikras daiktas.
Gimusi ir augusi Šakių rajone, Gelgaudiškio miestelyje, baigusi mokslus Gitana patraukė gyventi į sostinę – čia mokėsi, vėliau dirbo, tačiau gyvenimas pasisuko taip, kad prieš 13 metų su šeima išvyko gyventi į JAV.
Vilnietės gaminti tortai atima žadą: pažiūrėjus raibsta akyse
Vilnietė „Elytės torčiukai“ įkūrėja įrodė – gardus, saldus desertas be nuodėmės yra misija įmanoma ir, kaip pati sako, galima net tiems, kam negalima. Jos kuriami tortai ir kiti desertai patraukia ne tik akį, bet ir džiugina sudėtimi: juose nėra miltų, cukraus ir glitimo.
Nors vos išgirdę pavadinimą daugelis mano žinantys, kas slepiasi už šių žodžių, tačiau tenka nustebti – gardžius desertus kuria visai ne Elytė, o Viktorija Pancereva.
REKLAMA
REKLAMA
13-metė lietuvė užkariavo anglų širdis: jos tortus gaila net valgyti
Londone gyvenančiai lietuvaitei Karolinai Eimantaitei dar tik 13 metų, tačiau jos kuriami tortai atima žadą – po mokslų ji skuba į virtuvę ir panyra į konditerijos pasaulį, kuris atneša ne tik plačius kūrybos klodus, bet ir padeda rasti ramybę.
Mergaitės mama Rasa šypsosi kalbėdama apie dukros kūrybiškumą – kaip pati sako, savo sugebėjimais dukra ją jau aplenkė, o kiekvienas Karolinos tortas yra džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui.
Elektrėniškės tortai tapo sensacija: bežiūrint gaila net valgyti
Daugelį metų dirbusi modeliu, elektrėniškė Justina Patiejūnė galiausiai atrado save konditerijoje. Jos gaminami skanėstai paglosto ne tik gomurį, bet ir akis, tad nenuostabu, kad jos gamintų tortų žmonės atvyksta iš tolimiausių Lietuvos kampelių.
32-ejų Justina konditerija susidomėjo užklupus koronaviruso pandemijos sąlygotam karantinui. Ji – diplomuota kineziterapeutė, sukaupusi ilgametę modelio patirtį, o dabar antrus metus galinti save vadinti ir konditere.
Ukmergiškės tortai garsėja visoje Lietuvoje: nuo jų sunku atitraukti akis
Ukmergiškės Natalijos Petrauskienės kepamų tortų žmonės atvažiuoja ir iš tolimiausių Lietuvos kampelių – jos kepiniai nustebina ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Nei fantazijos, nei noro kurti Natalijai, akivaizdu, netrūksta, jos rankose gimsta tikri meno kūriniai.
46-erių ukmergiškė juokiasi anksčiau visada sau kartojusi, kad niekada gyvenime neužsiims konditerija, bet, kaip sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi.
Šiuos blynelius pamėgsite nuo pirmo kąsnio: net nespės atvėsti
Purūs ir minkštučiai mieliniai blynai, kuriuos rekomenduoja Audronė, verti dešimties balų. Jos teigimu, gaminti tokius blynelius galima ir nelaukiant Užgavėnių: jie puikiai tinka, kai nesinori nieko mėsiško.
Pats metas užsirašyti receptą ir išbandyti blynelius, kuriuos suvalgysite net nesulaukę, kol bent kiek atvės.
Virtų bulvių blyneliai taps stalo pažiba: iškart gaminkite daugiau
Tokie plonyčiai blyneliai sužavės nuo pirmojo kąsnio. Receptas nesudėtingas, o vaizdas ir skonis lėkštėje pranoks lūkesčius.
Puiki proga išbandyti šį receptą ir pasilepinti sočiu bei gardžiu rudenišku patiekalu.
Blyneliams reikės:
5 nedidelių bulvių, 250-300 ml pieno, 250-300 gramų miltų, 3-4 česnako skiltelių, 3 kiaušinių, šaukštelio cukraus, 3 valgomųjų šaukštų aliejaus, 1 arbatinio šaukštelio druskos, petražolių ir kitų žalumynų.
Be šio patiekalo britai neįsivaizduoja savo namų: išbandykite patys
Tikriausiai nerasite brito, kuris įsivaizduotų savo namus be šviežiai kepto Jorkšyro pudingo. Paprastai toks kepinys būna naudojamas kaip garnyras prie kitų patiekalų, tačiau į vidų įdėjus keletą produktų, galite išsikepti ir kuo puikiausią užkandį. Šiandien jums pateikiame itin skanų Jorkšyro pudingo receptą.
Jurgitos meduoliai stebina ir visko mačiusius: sunku atitraukti akis
Kaunietė Jurgita Birgėlienė, jau dešimtmetį gyvenanti Alytuje, sako, kad kaip ir visos mamos, vaiko priežiūros atostogų metu ieškojo naujos veiklos – taip ji prieš aštuonerius ėmė gaminti meduolius. Vos juos pamatę žmonės negali atitraukti akių, o kartais tokį grožį net gaila valgyti.
Vilnietės kepamus pyragus lietuviai graibsto neskaičiuodami: išdavė sėkmės paslaptį
Vilnietė Rasa Urbanavičienė nuo 5 valandos ryto sukasi virtuvėje tam, kad visiems norintiems iškeptų burnoje tirpstantį, „brauniu“ vadinamą, šokoladinį pyragą. O klientų, išgirdusių rekomendacijas apie skaniuosius kepinius, išties netrūksta. Iš pradžių moteris savo konditerijos šedevrais džiugindavo tik artimuosius, bet, paskatinta šeimos ir draugų, jau metus laiko prekiauja „Rasos brauniais“ ir sako, kad dar niekada nesijautė tokia laiminga.
Jūratės kepiniai stebina net visko mačiusius: atrodo lyg nevalgomi
Viduklėje gyvenanti Jūratė Banaitytė šeimą ir draugus stebina kepiniais. Vos pažvelgus į jos tortus, akivaizdu, moteriai tikrai netrūksta kantrybės ir energijos kurti išskirtinius šedevrus.
Apie tai, kada moteris atrado konditeriją ir kokį kepinį vadina visišku fiasko, Jūratė papasakojo naujienų portalui tv3.lt skaitytojams.
Prieš ketverius metus pasaulį išvydo Jūratės pirmagimė. Būtent tada, kaip pati pasakoja, jos gyvenime atsirado pirmieji tortai ir konditerija.
Receptas. Batono pudingas
INGREDIENTAI: 2 riekės batono 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas majonezo 4 valgomieji šaukštai pieno 1 žiupsnelis prieskonių 2 riekės sūris 1 saujelė vištiena Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Puodelį ištepkite sviestu. Išplakite kiaušinį su majonezu ir pienu. Galite įberti mėgiamų prieskonių. Naudojau mažas TIP TOP batono riekeles. Nuo batono riekių nupjaustykite kraštelius, patepkite jas sviestu.
Receptas. Skanučiai sausainiukai
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 3 stiklinės miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 25 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės. Dėti į indą, ant jo suberti miltus, kepimo miltelius, cukrų ir imušti kiaušinius. Viską gerai išminkyti. Tešlą palaikyti šiek tiek šaldytuve. Tešlą iškočioti, įspausti norimą ornamentą.
Šiauliuose gyvenanti Alena stebina savo kepiniais: gaila net valgyti
Šiauliuose gyvenančios Alenos kepiniai – tarsi tikrų tikriausi meno kūriniai, kuriuos net valgyti gaila. Pati moteris, nors ir mėgo gaminti, niekada netikėjo, kad jos pagrindiniu darbu taps būtent meduolių ir tortų gamyba.
Būdama maža, Alena vasaras leisdavo pas močiutę ir mėgdavo žiūrėti, kaip ji marinuoja įvairias vasaros gėrybes – agurkus, grybus. Močiutė turėjo ir storą knygą, kurioje buvo receptų visokiems skoniams: nuo salotų iki pyragėlių.
Receptas. Skruzdėlynas
INGREDIENTAI: 450 gramų miltai 6 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai medaus 30 gramų vanilinio cukraus 2 valgomieji šaukštai degtinės 1 sauja razinų 1 sauja riešutų 1 saujelė aguonų Kepimui: 1 litras aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: 4 kiaušinius ir du trynius gerai išplakti su vaniliniu cukrumi. Supilti degtinę, po truputį berti miltus ir maišyti.
Receptas. Keksas su mėlynėmis
INGREDIENTAI: 400 gramų šaldytų mėlynių 5 vienetai kiaušinių 300 gramų cukraus pudros 300 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 300 gramų miltai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukraus pudrą ištrinti su sviestu iki purios masės, besukant (ranka) dėti po vieną kiaušinį, berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Masė turi būti tiršta ir vientisai puri.J eigu reikia, miltų dėti truputį daugiau.
Receptas. Gėlytės
INGREDIENTAI: 1 vienetas tešlos (MANTINGA bemielė, šaldyta) 120 gramų dešrelių (pieniškos) 1 valgomasis šaukštas pieno Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti, pakočioti , supjaustyti juostelėmis Dešrą supjaustyti pusmėnulio formos gabalėliais Dešrą išdėstyti ant tešlos juostelės, atsargiai susukti į ritinėlį su šepetėliu aptepti pienu, kad gražiai apskrustų.
Receptas. Greitas obuolių pyragas su šaldyta ''Mantingos'' tešla
INGREDIENTAI: 450 gramų tešlos (mantinga) 6 vienetai obuolių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1 valgomasis šaukštas cinamono 20 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: 3 obuolius supjaustykite stambiais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, įberkite pusę cinamono ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Įpilkite į puodą tiek vandens, kad visiškai apsemtų obuolius.
Receptas. Pyragas su varške „Kokoniukas“
INGREDIENTAI: 2 lapai tešlos (šaldyta, mielinė) 1 pakelis varškės ((liesa)) 2 vienetai obuolių 1 pakelis vanilinio cukraus 1 valgomasis šaukštas cukraus (nubrauktas šaukštas) 2 abrikosų (džiovinti) 2 slyvų (džiovintos) 1 žiupsnelis spanguolių (džiovintos) 1 gabalas ananasų (konservuoti (žiedai) 3 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis cukraus pudros Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Citrininis vyniotinukas su uogiene
INGREDIENTAI: Tešlai: 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas krakmolo 1 žiupsnelis druskos Pertepimui: 200 gramų vyšnių uogienės 1 vienetas citrinų 1 valgomasis šaukštas želatinos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukraus pudra ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 12 minučių.
Receptas. Velykų "Boba"
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 1 stiklinė cukraus 200 gramų sviesto 400 gramų miltai 1 vienetas citrinos žievelės 1 sauja džiovintų vaisių 50 gramų pieniško šokolado 1 žiupsnelis pabarstukų 1 sauja džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais iki baltos masės.
Receptas. Žagarėliai “Gėlytės”
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 60 gramų sviesto 150 gramų baltojo sauso vyno 150 gramų grietinės 150 gramų cukraus 1 žiupsnelis druskos 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 saujelė cukraus pudros Kepimui: 1 litras aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 40 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį.
Receptas. Tešlos trikampiukai
INGREDIENTAI: 100 grietinės ((20 proc. riebumo arba riebesnė) ) 1 kiaušinių 2 valgomieji šaukštai cukraus 12 valgomųjų šaukštų miltai 1 pakelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Į miltus įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir kepimo miltelius bei sudėti grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada tešlą minkyti ir kočioti tol, kol ji nebelips prie rankų. Tada tešlą padalinti į tris dalis.
Receptas. Parskridę paukšteliai
Atvelykis yra vadinamas vaikų Velykomis. Kažin, ar atsirastų nors vienas vaikiukas, nenorintis kartu gaminti šių paukštukų, kepti ir valgyti.
INGREDIENTAI: 3 lapai sluoksniuotos tešlos 1 vienetas kiaušinių 50 gramų cukraus 3 žiupsneliai kvapiųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlos atšildytus gabalus sudėti vieną ant kito, supjaustyti nedidelio sprindžio ilgio gabaliukais pailgais, ovaliai sukočioti.
Vilnietės kepiniai stebina ir visko mačiusius: kiekvienas tortas – lyg meno kūrinys
Sakoma, kad net ir konditerinius kepinius galima paversti tikrais meno šedevrais. Viena iš tokių kūrybiškų tortų kūrėja vilnietė Daiva Pečiulienė sako, kad daugiau nei pusę gaminimo proceso užima kūryba.
Nors konditerija kaip hobiu užsiimti Daiva pradėjo prieš penkerius metus, dabar ji kepinius jau parduoda įvairių švenčių proga.
„Kadangi aš nekepu kepinių vestuvėms, todėl dažniau pastebiu individualesnius užsakymus. Žmonės stebi naujausias madas, naujausias tendencijas.
Vilnietės siūlo meduolius su silke ir šonine: ar išdrįstumėte paragauti?
Ką bendro turi motociklai ir meduoliai? Beveik nieko, nebent tik tai, kad aistra motociklams, kai lekiant keliu draikosi plaukai ir vėjas pučia į veidą, suartino dvi drauges – Reginą Žemaitienę ir Viktoriją Timofejevą. Greitis, laisvė ir geros emocijos užvaldė šias gražuoles, riedančias pačiais įvairiausiais Lietuvos keliais ir keliukais.
Vilnietė išbandė pagaminti kitokį Kalėdų vainiką: rezultatas sužavėjo tūkstančius
Į namus pamažu pradeda belstis Kalėdinė nuotaika – namuose vis atsiranda viena kita dekoracija, prekybos centruose jau renkamės, kokiais žaisliukais puošime eglutę. O kokios šventės ir be meduolių, kurie tapo kone neatskiriama šventės dalimi?
Valentina Sakalauskienė sako visai neseniai pamėgusi kepti meduolius, o naujausias jos kūrinys, valgomas Kalėdų vainikas, privertė seilę nuvarvinti ne vieną.
Kaunietės tortus lietuviai šluoja net ir po kelis kartus: atskleidė savo sėkmės paslaptį
Kulautuvoje su šeima įsikūrusi 35-erių Vaiva Petrauskienė džiaugiasi ne tik dviem dukromis, bet ir tuo, kad būtent jų gimimas padėjo atrasti veiklą, kurioje ne tik patinka, bet ir puikiai sekasi – Vaiva gamina tortus ir kitus skanėstus, kurie daugelį vos pamačius priverčia aikčioti, o pati kepėja išpildo kiekvieną kliento norą, kad ir koks jis bebūtų.
Virtuvės šefas atskleidė, kaip pasigaminti tikrą prancūzišką batoną: reikia tik 4 ingredientų
Beretė, Eifelio bokštas, kamamberto sūris – tai tik keletas Prancūzijos simbolių. Tarp jų tikrai nederėtų pamiršti ir prancūziško batono, juk be šio neįsivaizduojamas prancūzų pietų ar vakarienės stalas. Šalies sostinėje net rengiamas geriausio Paryžiaus prancūziško batono konkursas.
Vienas šį konkursą jau laimėjusių kepėjų sako, kad dalyvauti jame yra didžiulis prestižas.
„Aš esu kepėjas Paryžiaus aštuonioliktame rajone.
Loretos kuriami tortai žmonėms atima žadą: pamatę net apsiverkia
49-erių Loreta Čiunkaitė-Liutkuvienė juokauja, kad net negali pasakyti, iš kur ji – gimusi Klaipėdoje, didžiąją gyvenimo dalį praleidusi Kaune, mokyklą baigusi Skuode moteris dabar gyvena Islandijos sostinėje Reikjavike. Šalies gamta taip užbūrė, kad įspūdingus vaizdus atkartoja ant tortų, kurie priverčia žmones aikčioti.
Miglės kepami tortai – tikri meno kūriniai: neįmanoma atitraukti akių
Karantino metu daugelis iš mūsų susigalvojo įvairiausių naujų veiklų namuose. Kai kurie žmonės pradėjo žiūrėti daugiau filmų, užsiėmė sportu ar paprasčiausiai skyrė daugiau laiko artimiesiems. Tačiau 29-erių metų grafikos dizainerei ir „Facebook“ puslapio „Iškritę iš mėnulio“ įkūrėjai Miglei Pužaitei, nauju hobiu tapo itin realistiškų tortų kepimas.
Kūčiukai – jau pirkėjų krepšiuose: kepėjai neslepia, kad jų nuperkama daugiausiai
Dar ne Kalėdos, o pirkėjų krepšeliuose jau atsiduria ne kas kitas, o kūčiukai. Būtent jų pageidavimas šiemet lėmė gana ankstyvą tik kartą metuose kepamo gaminio atsiradimą lentynose. Kepėjai neslepia, jų artėjant didžiosioms metų šventėms nuperkama daugiausiai.
Nedidelėje dviejų jaunų vyrų kepyklėlėje Panevėžyje kvepia ne tik kasdienine duona. Panevėžiečiai jau savaitę kaip kepa kūčiukus. O imtis šio išskirtinai kalėdinio kepinio paragino patys kepyklos lankytojai.
10 didžiausių klaidų virtuvėje, kurias turi žinoti kiekviena šeimininkė: nekartokite jų
Vakarienė jau baigiasi, šeimyna nekantriai laukia deserto, tačiau iš orkaitės ištrauktas pyragas ėmė ir… subliuško? O galbūt nepakilo, pridegė prie dugno ar tiesiog prilipo prie kepimo formos?
Su tokia situacija teko susidurti ne vienam – tai įrodo ir socialinių tinklų grotažymė #bakingfail, kuri, prasidėjus tikram kepimo namuose bumui, jungia vis daugiau nepavykusių kepinių kadrų.
Lietuviai nebeperka duonos – karantinui įsibėgėjus ją kepa patys
Įsibėgėjus karantinui, panašu, kad namuose būnantys gyventojai daug laiko leidžia virtuvėje. Parduotuvės pastebi, kad gyventojai ėmė pirkti daugiau miltų, mielių, kepimo miltelių ir kitų kepinių gaminimui skirtų produktų. Tačiau įdomu ir tai, kad krito duonos pardavimai – karantino metu daugiau lietuvių ėmė patys kepti duoną.
Lietuviai ėmė pirkti mažiau duonos, nes ją kepti ėmė namie – tokią išvadą pateikia kai kurie Lietuvos prekybos centrai.
Šis testas parodys, ar kepimo milteliai dar tinkami naudoti: užtruksite tik minutę
Kepimo milteliai ir kepimo soda yra kone pagrindiniai ingredientai, būtini įvairiems kepiniams. Jei kur nors spintelėje radote jų užsilikusių, tačiau matote, jog baigėsi galiojimo laikas, neskubėkite išmesti. Yra paprastas testas, kuris padeda patikrinti, ar ingredientai vis dar yra tinkami naudoti.
Kepimo milteliai ir kepimo soda iš esmės yra cheminiai raugai, reaguojantys į temperatūrą ir kitus ingredientus.
Žaibiškai populiarėja duonos kepimas namuose: pasakė, kaip tai daryti
Ilgi ir lietingi rudens savaitgaliai sugrįžta, o kartu su jais – karantino metu užgimusi tikra duonos kepimo manija. Duona šiandien – tai viena populiariausių temų maisto tinklaraščiuose, socialinių tinklų profiliuose ar tiesiog šeimininkų virtuvėse.
Karantinas paskatino duonos atgimimą, kuris, panašu, niekur neketina trauktis ir šį rudenį. Tačiau kur ši natūralaus raugo duonos (angl.
Vilnietės kepami tortai atima žadą: išsiskiria ne tik vaizdu, bet ir skoniu
Maskarponės sūrio, karamelinis su riešutais, gaivaus skonio jogurtinis – tortų pasirinkimas yra milžiniškas ir daugelis be jų neįsivaizduoja įvairių švenčių. Dažnai seilės tįsta ne tik nuo skonių įvairovės, bet ir nuo torto išvaizdos. Būtent tai nutinka žvelgiant ir į Vilniuje gyvenančios 29-erių Justinos Šilinikaitės-Adomaitienės gaminius. Jie išsiskiria ne tik estetiniu vaizdu, bet ir tuo, kad yra veganiški.
„Eksperimentuoti virtuvėje pradėjau būdama 14-likos metų.
Atgal į vaikystę: Kuršėnų vyniotinis sužavės nuo pirmojo kąsnio
„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
Itin gardus šokoladainis pagal Editą: „Šis patiko labiausiai“
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau daugybę variantų išbandžiau, tačiau šis patiko kol kas labiausiai. Visgi bananai kepiniuose yra tikrai puikus variantas“, – sako tinklaraštininkė Edita.
Atskleidė tobulų blynų paslaptį: bus purūs tarsi debesėlis
Sekmadienį trokštate nustebinti šeimą gardžiais gaminiais? Tuomet leiskite sau paeksperimentuoti ir namuose išsikepkite gardžių blynų.
Ingredientai: 500 mililitrų šilto pieno; 3,5 gramo (1 nubraukto arbatinio šaukštelio) susų mielių; 4 puodelių miltų; 2 kiaušinių; 2 valgomųjų šaukštų cukraus; 0,5 arbatinio šaukštelio druskos; 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto; 1 valgomojo šaukšto aliejaus.
GAMINIMAS
Iš pradžių pieną sumaišome su mielėmis ir dviem puodeliais miltų.
Trupininis obuolių pyragas pagal Iloną: skonis užburs visą šeimą
Savaitgalį norite pasigaminti skanumynų iš namuose randamų produktų? Tam puikiai tiks šis obuolių pyragas, kuris užburs visą šeimą.
Ingredientai: 3 šaukštai cukraus; šaukštelis cinamono; 1 kg. obuolių; 100 ml. cukraus; žiupsnelis druskos; 5 kiaušinių baltymai; 250 gr. margarino kepiniams; 1.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių; 700 ml. miltų; keli lašai vanilės; 100 ml. cukraus; 5 kiaušinių tryniai.
Artūras namuose kepa ypatingą skanėstą: neatsispyrė net kunigaikštienė
Lazdijų rajone gyvena Artūro Čiurlionio ir Vilijos Padimanskienės šeima. Jie – mokyklų vadovai, tačiau abu turi neįprastus pomėgius: Artūras kepa šakočius, o Vilija – duoną.
„Pasakojama, kad Lietuvoje šakočiai atsirado Barboros Radvilaitės laikais. Ji paskelbė skaniausio pyrago konkursą. Kaip bebūtų keista, laimėjo vyrukas, iškepęs šakotį. Vietoj prizo - žemės, jis paprašė valdovės papuošalų, nes norėjo pasipiršti mylimai merginai, kad ji atrodytų kaip karalienė.