Švediški veršienos suktinukai
- Ingredientai
0,5 kg veršienos faršo;
3 didelės virtos bulvės;
džiuvesėliai suktinukams apvolioti;
vanduo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
faršo prieskoniai;
petražolės;
krapai.Įdarui:
poro arba svogūnų laiškų;
200g fermentinio sūrio.- Gaminimas
-
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti atvėsti.
Faršą susimaišyti į vienalytę masę su praaušusiais svogūnais, sutrintomis bulvėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, krakmolu, vandeniu, žolelėmis bei paprieskoniuoti. Maistinę plėvelę pasitiesti ant stalo. Sudrėkinti jos paviršiu ir paskleisti faršą. Ant viršaus vėl uždėti maistinę plėvelę ir iškočioti masę plonai stačiakampio formos. Ant kiekvieno dėti pjaustyto poro ar svogūno laiškų, tarkuoto sūrio ir atsargiai susukti. Keptuvėje pusiau įkaitinti alyvuogių alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki gražaus rudumo ( bet turi viskas iškepti). Išėmus atsidėti, o keptuvėje pasidaryti padažiuką: likusius riebaliukus užbarstyti gerą šaukštą miltų, kepant pamaišyti vis. Užpilti grietinėlę bei vandeniu, paskaninti. Sudėti suktinukus, užspausti kelias česnako skilteles ir kelias min uždengus patroškinti ;) Mes valgėme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvėmis bei burokėlių mišraine, tinka ir šviežių agurkų su pomidorais mišrainė.
Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Lazanija





Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio... |

Makaronai su šonine ir pievagrybiais





Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išverdame makaronus. Svogūną supjaustyti kubeliais, pievagrybius ir... |

Lazanija su cukinija





Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą... |

Kiaušiniais užkepti makaronai





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perliekit šaltu vandeniu ir dėkite į šalį.... |

Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas





Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |

Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu





Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |

Kepenėlių tortas





Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |

Pistacijomis įdaryta višta





Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |

Vištiena su spagetti makaronais





Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |

Vištienos pyragas





Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |

Vištiena su medumi





Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |

Švelni vištiena su abrikosais





Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |

Amerikietiškai skrudinti vištienos gabaliukai





Vištienos krūtinėlę supjaustome kubeliais. Pabarstome prieskoniais. Palaukiame apie 10-15 min, kol... |

Vištiena su kariu ir medumi





Apiberti vištieną druska, kariu ir pipirais. Česnakus smulkiai sutarkuoti ir įtrinti į vištieną.... |

Vištiena su pomidorų salotomis





Vištienos šlauneles apiberti prieskoniais ir druska, ištepti vištieną majonezu, kad ji... |