• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Super tėtis Simonas Urbonas virtuvėje sukasi kone kasdien. Ten ne tik gamina šeimai maistą, bet ir įtraukia vaikus į įvairius kulinarinius užsiėmimus bei degustacijas, rašoma pranešime spaudai.

4

Super tėtis Simonas Urbonas virtuvėje sukasi kone kasdien. Ten ne tik gamina šeimai maistą, bet ir įtraukia vaikus į įvairius kulinarinius užsiėmimus bei degustacijas, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Net kai su žmona miega ilgiau, vaikai patys imasi gaminti ir rodyti savo improvizacijas: „Jie mėgsta sūrį sutepti su uogiene ar kitaip netradiciškai sumaišyti skonius, tačiau niekada nepamiršta bent vieno salotos lapo – nuolatinis kalbėjimas apie daržoves jau tapo įpročiu jas valgyti.“

Komunikacijos specialistas taip pat nebijo laužyti standartų virtuvėje, o priėmęs „Rimi“ mestą „Čia Pigu“ iššūkį su tradiciniais patiekalais drąsiai eksperimentuoja.

Pusryčių meniu nesikeičia jau dvejus metus

Simonas dažnai imasi įvairiausių iššūkių ir vis dažniau jie būna susiję su maistu. Tinklaraštininkas jau ne kartą spėjo įrodyti, jog pietūs ar vakarienė penkių asmenų šeimai gali tilpti į vos kelis eurus. Šį kartą super tėtis ėmėsi iššūkio paruošti pusryčius už 2 eurus ir pirmą kartą pats kepė amerikietiškus blynus:

REKLAMA
REKLAMA

„Šeštadieniais mūsų pusryčiais rūpinasi vyriausioji dukra, kuri visada verda grikius, o sekmadienis yra blynų diena. Per ją visada improvizuojame: tai būna ir vafliai, ir blynai su varške ar klevų sirupu. Mūsų vaikai blynus galėtų valgyti visas septynias dienas pusryčiams, pietums ir vakarienei, tad sekmadienis pas mus yra tikra šventė.“

REKLAMA

Simonas prisipažįsta, kad per 35-erius gyvenimo metus tai buvo pirmas kartas, kuomet pats maišė blynų tešlą. „Vaikystėje pusryčiams visada valgydavome sumuštinius, o mano pusryčių patiekalas, jeigu reikėtų valgyti kasdien, būtų Benedikto kiaušiniai. Man tai dieviškas patiekalas, su visokiomis užtepėlėmis, bet vaikams nelabai patinka. Taigi, Benedikto kiaušiniai būna tada, kai mes su žmona pusryčiaujam dviese. O tai būna beveik niekada, – juokiasi S. Urbonas, dažnai pagalvojantis ir apie savo svajonių pusryčius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano svajonių pusryčiai būtų kažkur labai aukštai kalnuose, kur mažai civilizacijos, bet kažkas yra pagaminęs pačius skaniausius pasaulyje Benedikto kiaušinius. Valgytume juos dviese su žmona, o aplink tvyrotų tikra ramybė. Pasiilgstame jos, ypač karantino laikotarpiu, kai nuotolinis mokymasis neleidžia atsipūsti nuo tėvų pareigų nė akimirkos.“

Vaikai gamina ne mažiau nei tėtis

Super tėtis prisipažįsta, kad dėl gaminimo pamišęs ne tik jis, bet ir vaikai. „Nesulaukiame, kada ateis tas laikas, kai jų įgūdžiai ištobulės ir galės stebinti mus su žmona ne tik sumuštiniais, bet ir sudėtingesniais patiekalais. Dabar dar tenka kantriai būti šalia ir padėti. Žinoma, po to būna daug tvarkymosi, bet tokia to mokslo kaina. Kiekvieniems tėvams rekomenduočiau užsiimti su vaikais improvizacijomis virtuvėje – taip ne tik supažindinsite juos su įvairiais produktais ir jų sudėtimis bei nauda sveikatai, bet ir galbūt užauginsite jaunąjį šefą ar šefę“, – rekomenduoja S. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai augino pirmąjį, o vėliau ir antrąjį vaiką, Urbonai stengėsi laviruoti tarp savo norų ir vaikų mitybos poreikių, tačiau paaugus trečiajam vaikui atžalų norai nusvėrė tėvų pomėgius: „Kadangi vaikai nemėgsta valgyti aštriai, mums su žmona teko pamiršti aštrų meksikietišką maistą, kurį mėgome ir dažnai valgydavome, būdami dviese. Turbūt kiekvienas tėtis ar mama iškeis mėgstamą patiekalą į ramybę ir nusileis mažojo norams.“

Iškylauja ir žiemą

Vasarą keliones po Lietuvą pamėgęs Simonas Urbonas ir žiemą nesiliauja žygiuoti  šalia miesto žaliuojančiuose pušynuose. „Kiekvieną savaitgalį stengiamės ištrūkti iš namų – važiuojame į gamtą, miškus. Stengiamės neiti ant didžiųjų kalnų, kur prisnigus labai daug žmonių. Vietoje to, susirandame nuošalią vietelę pamiškėje ir susiorganizuojame iškylą. Rogės mums puikai atstoja stalą, ant kurio statome termosus ir dėžutes su įvairiausiais užkandžiais. O juk kaip smagu ir skanu valgyti lauke, ant sniego, susikūrus laužą ir išsikepus pietus! Visiems rekomenduoju – Lietuva turi labai daug miškų ir iškyloms pritaikytų vietų, tad kiekvienas ras vietą pabūti ramybėje“, – ragina jis.

REKLAMA

Nors žiema Simonui – nemėgstamiausias metų laikas, žemę užkloję balti patalai privertė pakeisti nuomonę.

„Jau buvome praradę viltį, kad šiemet sulauksime tikros žiemos, tad nepraleidžiame nė akimirkos pačiuožinėti nuo kalnų, pastatyti seno besmegenio ar pasidaryti sniego griūtį – papurtyti medį ir laukti, kol užkris ant galvos sniego lavina. Ši patinka ir vaikams, tad aplink namus jau visi medžiai nupurtyti, – šypsosi tinklaraštininkas. – Kitas dalykas – sniego angelai, piešimas ant sniego maistiniais dažais ir, žinoma, sniego karas. Abejingų šioms veikloms šeimoje nėra.“

REKLAMA

Simono Urbono amerikietiškų blynų receptas

Jums reikės:

  • 500 ml miltų
  • 500 ml kefyro
  • 100 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 2 v. šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos

Gaminimo eiga:

Visus birius produktus suberkite į dubenį ir sumaišykite. Kitame inde sumaišykite visus šlapius produktus. Tuomet abiejų indų turinį sudėkite į vieną ir labai lėtai išmaišykite, kol tešla gausis korio konsistencijos. Svarbu – nepermaišykite.

Blynus kepkite sausoje keptuvėje. Keptuvėje talpinkite tik po vieną blyną. Pirmas blynas gali prikepti, tačiau kiti neprisvils.

Puikiai tinka patiekti su kepta šonine ir klevų sirupu, taip pat šaldytomis uogomis, cukraus pudra, džemais ar uogienėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų