Šio šeštadienio laidoje Vytaras ne tik spręs praktinius savo ūkio rūpesčius, bet ir įgyvendins seną svajonę – mokysis drožinėti. Ištrūkęs iš sodybos, V. Radzevičius keliaus susitikti su tautodailininku Algirdu Juškevičiumi.
Drožinėjęs tik vaikystėje su kišeniniu peiliuku, Vytaras to ims mokytis iš naujo. Tiesa, nors žinomas vyras tikėsis, kad tai bus greitas procesas, jau netrukus supras, jog šiam menui reikia kantrybės ir įgūdžių.
„Aš tikėjausi, kad drožinėjimas užtruks žymiai trumpiau. Bet tai nėra taip paprasta...“ – su šypsena veide sakys Vytaras, kurio kūrybinis užsidegimas nenuslūgs net ir susidūrus su iššūkiais.
Vytaro mokytojas A. Juškevičius atskleis, kad šaukšto drožinėjimas iš tiesų nėra pats lengviausias drožinys, tačiau jis savo naują mokinį tik padrąsins: „Mokytis niekada nevėlu!“
Vytaras Radzevičius atskleidė neįprastą svajonę
Tai Vytarą įkvėps – jis netgi prabils apie savo svajonę ilgas žiemos naktis praleisti dirbtuvėje. Galbūt šis amatas taps nauja malonia patirtimi?! „Kai ateis žiema ir sumažės darbų ūkyje, ilgais žiemos vakarais aš galėsiu sėdėti savo dirbtuvėje ir kažką drožinėti“, – atviraus jis.
Ką jau kalbėti apie tai, kad šis naujas įgūdis leis pasididžiuoti ir prieš žmoną Laisvę. „Kai žmona atvažiuos, sakysiu: „Va, aš išmokau drožti šaukštus, o ką tu išmokai tame savo Vilniuje?“ – su šypsena dalinsis jis.
Be tradicinių lietuviškų amatų ir senų svajonių, Vytaras kvies žiūrovus išbandyti ir dar vieną jo sodybos virtuvės šedevrą – tradicinį kaimišką Sakartvelo patiekalą. Škmeruli – česnakinė vištiena, kuri yra kilusi iš Škmeri kaimo. Vytaras pažadės, kad receptas bus lengvas, greitas ir skanus, o visą gaminimo procesą galėsite pamatyti šio šeštadienio laidoje.
„Šis patiekalas yra kaimiškas, paprastas, bet labai gardus. Lengva, greita ir skanu. Gero apetito!“ – linkės jis ir atskleis receptą.
„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10.00 val. per TV3