• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra nieko pastovesnio už nepastovumą – taip mėgsta sakyti televizijos laidų kūrėjai. Tačiau yra ir laikui nepavaldžių projektų, kurie metai iš metų gyvuoja ir TV žiūrovams tampa nepamainoma pramoga. Vienas tokių – TV3 kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“.

7

Nėra nieko pastovesnio už nepastovumą – taip mėgsta sakyti televizijos laidų kūrėjai. Tačiau yra ir laikui nepavaldžių projektų, kurie metai iš metų gyvuoja ir TV žiūrovams tampa nepamainoma pramoga. Vienas tokių – TV3 kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“.

REKLAMA

Šį sezoną laida pasitiks su nauja jėga – žiūrovų akį trauks nauja laidos studija, o puikusis vedėjų duetas ir toliau vykdys savo misijas. Žavioji kulinarė Ilona Juciūtė kalbins ryškiausias šalies asmenybes, o virtuvės šefas Robertas Svetlauskas stebins neeiliniais patiekalais.

„Neįsivaizduoju savo gyvenimo be šios laidos. Per vasarą labai pasiilgau laidos filmavimų. Jei atvirai, negalėčiau viso to pavadinti darbu, tai man yra didžiulė dovana. Tikiu, kad žiūrovams paruošime nemažai netikėtumų, įdomių pokalbių, ir, žinoma, daug skanaus maisto“, – pasakoja I. Juciūtė.

Entuziazmo taip pat nestokoja ir jos ilgametis kolega, šefas R. Svetlauskas. „Labai laukiau naujo sezono pradžios. Esu žmogus, kuriam patinka iššūkiai, todėl esu čia. Kažkam galbūt gali pasirodyti, jog būnant šefu gaminti patiekalus prieš kamerą stebint ne tik didelei filmavimo komandai, bet po to ir daugybei žiūrovų prie televizijos ekranų, yra labai lengva. Tačiau taip tikrai nėra. Visas procesas reikalauja nemažai susikaupimo, atidumo ir fantazijos“, – kalba R. Svetlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošimas šiam sezonui – kaip niekad intensyvus, o vienas svarbiausių pasiruošimo detalių geram šefui, be jokios abejonės, yra kokybiškas maistas.

REKLAMA

„Besiruošdamas laidoms įdedu labai daug darbo. Yra ganėtinai sunku nepažįstant žmogaus paruošti tokį patiekalą, kuris ne tik jam patiktų, bet ir nustebintų. Visuomet perkratau savo galvoje jau gamintus ar girdėtus receptus, bet taip pat tenka ieškoti informacijos ir internete tokiu būdu sukomplektuojant gaminamą patiekalą. Taip pat labai svarbu ir kur tas maistas gaminamas“, – pasakoja R. Svetlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Roberto gamintus patiekalus ragauja žinomi Lietuvos žmonės – nuo dainininkų, aktorių iki krepšininkų bei kitų visuomenės veikėjų. Ar Robertui nebaisu „prašauti pro šalį“ ir daug mačiusį bei ragavusį svečią tiesiog nuvilti?

„Paatvirausiu – yra buvę ir visokių variantų. Žmogus sako, kad vienokio ar kitokio patiekalo nemėgsta, bet paragavęs naujos jo versijos, pakeičia nuomonę. Kartais net kitaip sudėlioti prieskoniai gali kardinaliai pakeisti patiekalo skonį. Jei gaunu informaciją, kad svečias nemėgsta vieno ar kito patiekalo, kartais sąmoningai pasirenku tą patiekalą gaminti ir taip pabandyti pakeisti žmogaus nusistatymą“, – apie drąsius sprendimus pasakoja virtuvės šefas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne ką mažiau svarbi ir kita laidos dalis, kurioje laidos vedėja Ilona bendrauja su žinomais žmonėmis.

Kodėl Justė Arlauskaitė-Jazzu jau kone 15 metų nevalgo mėsos? Koks Audriui Bružui pasirodė tarakonų ir šikšnosparnių skonis? Kodėl Rimantas Kaukėnas dievina tik itališką virtuvę?

Šias ir kitas kulinarines patirtis bei įdomiausias virtuvės istorijas I. Juciūtė jau ne vienerius metus bando išgauti iš ryškiausių šalies veidų, apsilankančių laidos studijoje.

REKLAMA

„Po kiekvieno laidos filmavimo jaučiuosi gavusi nepamatuojamą kiekį geriausių emocijų. Bendrauti su ryškiausiomis mūsų šalies asmenybės yra ne tik labai įdomu ir smagu – kartais būna ir nedrąsu. Pavyzdžiui, kalbinti Sveikatos apsaugos ministrą apie jo kulinarinius nuotykius tikrai nėra taip lengva, kaip gali pasirodyto iš šono. Tačiau net ir minėtasis pokalbis, nors labai jo baiminausi, praėjo puikiai. Šios laidos dėka pažinau tiek daug puikių žmonių!“ – pasakoja I. Juciūtė.

REKLAMA

Naujajame sezone laidos žiūrovų laukia ir dar nematyta studija. „Visuomet malonu dirbti jaukiai ir patogiai įrengtoje studijoje. Tuomet ir svečias gali labiau atsipalaiduoti, papasakoti įsimintinų istorijų bei pasimėgauti Roberto paruoštu maistu. Be to, virtuvė man apskritai yra viena svarbiausių namų erdvių. Labai džiugu, kad buvimu joje galiu džiaugtis ne tik savo namuose, bet ir mūsų laidos studijoje“, – mintimis dalinasi I. Juciūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarinių atradimų ir atvirų pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – išskirtinių patiekalų bei intriguojančių istorijų projektas, kuris įkvepia žiūrovus atrasti dar negirdėtus ar primirštus patiekalų receptus, susipažinti su jų gamybos procesu bei pasiklausyti atvirų ir išskirtinių žinomų žmonių pasakojimų.

„Virtuvės istorijos“ – jau nuo rugsėjo 10 dienos, šeštadieniais 10 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų