Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, „Virtuvės istorijas“ kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestiniam svečiui, kuris, įvertinęs abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.
Šeštadienio laidoje visas dėmesys bus skiriamas vieno puodo patiekalams, kurie greitai ir paprastai paruošiami, tačiau yra gardūs ir be galo maistingi. Studijoje, įkurtoje „Vokė-III“ baldų salone, netrūks gurmaniškų kvapų, mat Ilona grietinėlės padaže troškins vištieną, o Dilanas ruoš aštrius ryžiu su dešrelėmis ir prabangiu šafrano prieskoniu.
Būtent šių patiekalų ragauti atvyks dainininkė G. Karaliūnaitė. Nors moteris viešumoje matoma ne dažnai, ji pasakoja savo muzikinės karjeros nesustabdžiusi, ir visas vasaras skirianti būtent šiai veiklai.
„Iš scenos nepasitraukiau – jau trečią vasarą aktyviai dainuoju šventėse, renginiuose. Būtent todėl jau pradėjau gražintis, nes netrukus prasidės ir koncertų maratonas. Karantinas paveikė figūrą, tačiau protarpinio badavimo dėka jau pavyko numesti keletą kilogramų“, – laidoje atviraus dainininkė.
Tačiau moteris buvo atvira – augindama mažąją savo dukrelę Sofiją, kartu su ja kartais neatsispiria ir kulinarinėms nuodėmėms...
„Mano dukra neleis sumeluoti – mūsų savaitgaliai prasideda nuo blynų. Turiu savo firminį jų receptą: bananiniai blynai, sukrauti į bokštelį, supjaustyti kaip tortas, ir dar viskas pertepta riešutų kremu“, – pasakos moteris.
Visgi, nors karantinas ir pristabdė Gintarės muzikinę veiklą, užsiėmimų dainininkei tikrai netrūksta. Ji, sekdama savo mamos, žinomos žolininkės, pėdomis, ėmė kurti natūralius, rankų darbo gaminius iš žolelių ir aliejų.
„Kai manęs paklausdavo, ar perimsiu mamos verslą, sakydavau, kad nejuokautų. Tačiau prisikalbėjau: dabar man labai įdomūs augalai, kiekvieną dieną galvoje verda idėjos, jeigu ko nežinau – ieškau informacijos, skaitau, domiuosi. Atėjo tas laikas, jog gyvenime atsilaisvino labai didelė dalis, kada neberūpi jokios meilės-seilės, ir aš jį dabar skiriu savo mažam verslui. Noriu susikurti savo mažą eko ūkį, kuriame būtų gamyklėlė ir galėčiau gaminti ne tik tepamus produktus, bet ir valgomus“, – ateities vizija dalinsis dainininkė.
Nelengvą skyrybų etapą išgyvenusi Gintarė tvirtins, kad apie naujus jausmus ir santykius šiuo metu tikrai negalvoja. Moteris džiaugiasi atradusi vidinę pilnatvę – dabar visą savo laiką ji skiria sau, savo mylimoms veikloms bei vaikams.
„Bijau, kad galiu tęsti savo šeimos moterų kelią. Niekada taip negalvojau, visą laiką turėjau susikūrusi gražias iliuzijas ir to labai siekiau. Nepavykus pirmai santuokai, vis tiek vyliausi to pasiekti, tačiau dabar pajutau didžiulį gėrį gyventi vienai. Vyras, atėjęs į moters gyvenimą, kuri jau turi jį susikūrusi pati, niekaip negali jo sugadinti, negali ir vegetuoti tokiam pačiame, jis jį turi tik pagerinti. Tai kur dabar tu tokį rasi, kuris norėtų pagerinti jau ir taip gerą gyvenimą?“ – laidoje išmintimi dalinsis Gintarė.
Kaip Gintarei Karaliūnaitei pavyko rasti vidinį džiaugsmą po išgyventų skyrybų, kokiomis veiklomis ji užsiima karantino laikotarpiu bei ir kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas taps šio ryto nugalėtoju – sužinosime jau šį šeštadienį.
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9 val. per TV3!