Laidos šefas Vylius gamino traškų šnicelį su bulvių salotomis. Vylius primena, kad gaminant šį patiekalą labai svarbu išsirinkti tinkamą mėsą. Nugarinė, iš kurios bus ruošiami šie šniceliai, turi turėti šiek tiek riebaliuko viršuje. Būtent jis suteikia šniceliui puikios tekstūros.
Šefas primena, kad išmušti mėsos itin plonai nereikia, užteks pamušti lengvai į plonus šnicelius. Šnicelių apvoliojimui Vylius naudojo panko džiūvėsėlius, bet pamini, kad jei nerandate ar neturite šių džiūvėsėlių, tai puikiai tinka ruošti ir su paprastais.
Traškus šnicelis su bulvių salotomis
Nesudėtinga, nereikia daug laiko, o taip skanu ir sotu. Labai tinka tiekti su bulvių salotomis, kurios lengvai paruošiamos ir labai tinka prie mėsos patiekalų.
Laidos šefas Tomas gamino kiaulienos nugarinės karbonadą su burokėliais ir kuskusu. Karbonado pagrindinis akcentas turėtų būti traškutis, kuriame apvoliotas karbonadas ir tai, kas yra tarp mėsos ir traškučio. Tad būtent apvoliojimui ir marinatui Tomas skiria ypatingą dėmesį.
Apvoliojimui šefas naudojo panko džiūvėsėlius, kurie visada suteikia traškumo ir grikių traškučius. Tomas pamini, kad mėsos nereikia mušti ar daužyti. Išmušama mėsa praranda dalį sulčių, karbonadas aplipęs džiūvėsėliais sugeria daugiau aliejaus, o mėsa tampa sausa. Tad Tomas pataria, ruošiant karbonadus, mėsos nemušti, o tiesiog supjaustyti plonais pjaustiniais.
Kiaulienos nugarinės karbonadas su burokėliais ir kuskusu
Puikiems, gardiems ir sotiems pietums – kiaulienos karbonadas, su puikia traškia plutele, minkštu ir sultingu vidumi. Tiekiamos su akimirksniu paruošiamais burokėliais ir kuskusu.