Sunkioji užduotis įvertinti, kuris iš jų dviejų yra geresnis kulinaras, atiteks jų bičiulei, TV projektų vykdančiajai prodiuserei bei aksesuarų kūrėjai Gintarei Kreipavičiūtei.
Tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė-Pitkauskienė – tikra stereotipų laužytoja, kuriai skambus „Mis Lietuvos“ titulas nėra didžiausias pasiekimas gyvenime. Teisininkės išsilavinimą turinti moteris šiandien ne tik dirba pardavimų srityje, bet ir organizuoja bei veda renginius. Tačiau namuose virtuvėje sukiotis jai laiko lieka ne per daugiausiai, todėl tenai dažniau karaliauja jos vyras Mantas.
„Aš gaminu, tačiau mano vyras gamina dažniau, tai man belieka iš jo tik mokytis. Mes juokaujam, kad kai susipažinom, tai jis dažniausiai gamindavo, o aš jam tik kiaušinį išvirdavau. Dabar jau net ir iškepu“, – laidoje juokaus Rūta.
Kauno širdyje, legendiniame restorane „Miesto sodas“ įsikūrusiose kulinarinėse dirbtuvėse „Gastro studijoje“, kur filmuojama laida, burtai lems, jog Rūta, kartu su „Kamado Bono“ grilio virtuozu Tomu Petryla, keps azijietiškus jautienos vėrinukus, o Mantas, padedamas laidos vedėjos Ilonos Juciūtės-Čibirkienės, gamins įdarytus lietuviškos vištienos suktinukus.
Prieš daugiau nei puse metų susituokę mylimieji savo šventei pasirinko romantišką Nidos kurortą, tačiau paklausti apie judviejų pažinties istoriją, atskleis, jog viskas įvyko gan šiuolaikiškai bet itin netikėtai.
„Susipažinome socialiniuose tinkluose. „Facebook“ turi tokią funkciją pabaksnoti ir Mantas mane pabaksnojo. Aš šiaip niekada neatrašau, tačiau kažkodėl, likimas gal lėmė, ėmiau ir parašiau jam, jog baksnotis yra nemandagu. Ir nuo tada kaip pradėjom šnekėti, taip nebaigėm iki šiandien“, – atvirai apie užgimusią meilę pasakos Rūta.
Paklausta, kurios Manto savybės ją sužavėjo, moteris neslėps, jog dėmesys ir vyriškas rūpestis – tarsi raktas į kiekvienos moters širdį.
„Viena pagrindinė savybė, kuri mane labiausiai sužavėjo yra tai, jog Mantas buvo be galo vyriškas, galantiškas, visada atidarydavo duris, kad ir kur beeidavom. Niekada nepamiršdavo ir gėlių, nustebinti“, – gražių žodžių vyrui negailės Rūta.
Gero humoro nestokojantis Rūtos mylimasis Mantas pripažįsta, jog užkariauti žmonos širdį prireikė nemažai pastangų ir nors galantišką vyrą sužavėjo gražuolės paprastumas ir nuoširdumas, visgi bendra buitis privertė apsišlifuoti aštrius charakterių kampus.
„Šiek tiek reikėjo jai aplaužyti ragus, bet susitvarkiau. Ji paprasta, tačiau tą karūną kartais užsideda ir namuose“, – apie santuoką su tituluota gražuole juokaus Mantas.
Kokiais patiekalais mylimieji lepina vienas kitą, kada juos aplankys gandrai bei kuris – Rūta ar Mantas – yra geresnis kulinaras – paaiškės jau šį šeštadienį 9 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.
Jau devintą sezoną rodoma televizijos žiūrovų pamėgta kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ ir toliau žada nepamirštamas azartiškas žinomų šalies šeimų bei artimiausius bičiulių kulinarines dvikovas ir gardžiausius patiekalus. Laidos studijoje laidos herojai rungiasi vienas su kitu – padedami kulinarų Ilonos Juciūtės-Čibirkienės ir Ruslano Bolgovo jie ruošia skaniausius patiekalus, kuriuos lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3!