„Pusryčius valgau tikrai ne kasdien, bet, kai neskubu ir noriu pasimėgauti, būtinai gaminu šakšuką. Tai – vienas mėgiamiausių mano pusryčių patiekalų, kurio receptu pasidalinsiu šio šeštadienio laidoje. O desertui – lengvai pagaminamas Madeiros pyragas su braškių uogiene ir grietinės kremu“, – visus išalkusius ir gaminti mėgstančius žmones vilioja Kotryna.
Kaip pasigaminti pagrindinį patiekalą, išvysite laidoje, o saldėsio receptu K. Starkienė dalijasi jau dabar.
Madeiros pyragui su braškių uogiene reikės:
500 g šviežių braškių;
3 šaukštų „Farino“ cukraus;
60 ml Madeiros vyno;
240 g kambario temperatūros sviesto;
200 g cukraus;
250 g miltų;
50 g migdolų miltų;
3 kiaušinių;
1 citrinos;
200 g grietinėlės;
200 g grietinės;
šaukšto cukraus pudros.
Porcijų skaičius – 10
Gaminimo eiga
Braškes smulkiai supjaustykite, užberkite cukrumi ir užpilkite vynu, o tuomet uždenkite ir palikite pastovėti. Per tą laiką pagaminkite tešlą. Vėliau beliks supilti braškes į puodą ir pakaitinti ant vidutinės kaitros tol, kol masė taps tiršta.
Norėdami paruošti tešlą, pirmiausiai sviestą išplakite su cukrumi ir po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami. Suberkite miltus, migdolų miltus ir užmaišykite tešlą. Citrinos žievelę smulkiai sutarkuokite, o jos sultis – išspauskite. Viską sudėkite į tešlą.
Kekso formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą, paviršių pabarstykite cukrumi ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę vienai valandai.
Grietinėlę, grietinę ir cukraus pudrą supilkite į dubenį ir išplakite.
Atvėsusį pyragą supjaustykite ir patiekite su kremu, bei braškių uogiene. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!