• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsi moteris Inga Stumbrienė su vyru verslininku Aivaru augina du vaikus. Rodos, kad jie mėgsta juos palepinti įvairiausiomis kelionėmis, tačiau neslepia, jog svarbiausia – išsilavinimas. Pora stengiasi, kad jie gerai mokytųsi, bet leidžia jiems džiaugtis ir savo pomėgiais.

9

Garsi moteris Inga Stumbrienė su vyru verslininku Aivaru augina du vaikus. Rodos, kad jie mėgsta juos palepinti įvairiausiomis kelionėmis, tačiau neslepia, jog svarbiausia – išsilavinimas. Pora stengiasi, kad jie gerai mokytųsi, bet leidžia jiems džiaugtis ir savo pomėgiais.

REKLAMA

Inga pasakoja, jog abi jos atžalos yra pirmūnai, semestrus baigia net su pagyrimo raštais. Stropiai besimokantys vaikai laiko randa ir savo mėgstamoms veikloms. Gabrieliaus hobis – futbolas, o Estelos – kulinarija.

Kaip ir kiekvienais metais berniukas vyksta į futbolo stovyklą, o mergaitė labai norėtų susirasti tokią stovyklą, kuri būtų susijusi su maisto gamyba, tačiau kol kas jai sunkiai sekasi. Inga atvirauja, kad tokių stovyklų Lietuvoje nėra. „Dažniausiai jos skirtos 18-21 metų jaunuoliams, kai jau žmogus yra suaugęs ir gali elgtis su aštriais įrankiais, ugnimi. Estela dar yra vaikas, todėl tinkamų būrelių tokių nerandame“, – kalba moteris.

Pirmieji žingsniai kulinarijos link

Moteris pasakoja, jog apie savo dukros pašaukimą sužinojo prieš 5 metus. Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“

REKLAMA
REKLAMA

Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“

REKLAMA

Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokauja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Dukra atlieka gaspadinės funkciją?

Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarijos rubrika – žurnale

Inga džiaugiasi, kad maisto gamyba puikiai sekasi Estelai. „Greitai išeis jos rubrika žurnale. Ją rašyti pakvietė Alfas Ivanauskas, ji turės atskirą rubriką žurnale „Verdu ir kepu“. Net 6 puslapius! Mes be galo džiaugiamės ir žavimės tuo. Toje rubrikoje bus pateikti jos receptai“, – džiaugiasi moteris.

Anot jos, šefo profesija kuo toliau, tuo labiau vertinama. „Galbūt anksčiau šefo profesija nebuvo vertinama, o dabar ji yra labai garbinga. Manau, kad su virtuvės mitų griovėjais atėjo tam tikra revoliucija ir perversmas maisto kultūrai Lietuvoje. Jeigu tu esi geras šefas, pasaulinės reikšmės, tu gali uždirbti labai didelius pinigus“, – sako gražuolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų