• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena gražiausia metų šventė, šv. Velykos, jau po kelių dienų į namus sukvies artimiausius žmones, draugus prie bendro stalo smagiai praleisti laiką ir varžytis, kurio margutis stipriausias ir gražiausias. Neįprastu marginimo būdu ir mėgstamiausiu Velykiniu receptu pasidalino ir žinoma atlikėja Rūta Ščiogolevaitė.

6

Viena gražiausia metų šventė, šv. Velykos, jau po kelių dienų į namus sukvies artimiausius žmones, draugus prie bendro stalo smagiai praleisti laiką ir varžytis, kurio margutis stipriausias ir gražiausias. Neįprastu marginimo būdu ir mėgstamiausiu Velykiniu receptu pasidalino ir žinoma atlikėja Rūta Ščiogolevaitė.

REKLAMA

Nors su Rūta Ščiogolevaite dažnai pasikalbėti netenka, žinoma moteris sutiko papasakoti apie savo Velykas. Ji sako su savo vaikais mėgstanti įvairovę, todėl dažnai ieško naujesnių receptų bei kiaušinių marginimo būdų.

„Dažnai su šeima išbandome kažką naujo. Šiemet bandysime kiaušinių marginimą servetėlėmis, kadangi vaikai mėgsta įvairiausias naujoves. Imame gražesnes popierines servetėles, iškarpome iš jų ornamentus, formas, žiūrint, kas jose pavaizduota“, – apie marginimo būdą kalba R. Ščiogolevaitė.

„Tie šventinių servetėlių paveikslėliai iškerpami, paimamos detalės, nuimami  apatiniai sluoksniai ir tik paliekamas spalvotas sluoksnis, kuris klijuojamas ant kiaušinio. Mums labai patinka su gėlytėmis, su gyvūnais. Internete paveikslėlius klijuoja kiaušinio baltymu, bet man toks būdas nepatinka – nors nesugalvojau, kuo aš klijuosiu“, – šypsosi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Marginimas popierinėmis servetėlėmis jau patikrintas kiaušinių dekoravimo būdas. Kai kurie žmonės net teigia, kad taip puošti margučiai atrodo lyg padengti dekupažu.

REKLAMA

Nors Rūta sako, kad šis būdas – jai naujovė, visada gerai išbandyti kažką nauja. „Aš pati nesu bandžiusi, bet girdėjusi esu jau prieš kelis metus, nes dukra mokykloje bandė taip marginti kiaušinius. Derinamės prie vaikų, prie to, kas jiems įdomu. Tačiau aš pati asmeniškai labiausiai vertinu ir mėgstu vašku marginti“, – kalba ji.

Na o ką dažniausiai žinoma moteris deda ant Velykų stalo? „Iš esmės mano mėgstamiausias velykinis receptas yra įdaryti kiaušiniai“, – dalinasi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ši pavasario šventė dažnai neatsiejama nuo iš vaikystės kilusių tradicijų, R. Ščiogolevaitė sako, kad senas tradicijas didelėje šeimoje sunku perduoti mažiems vaikams.  

„Manau, kad viską reikia daryti saikingai ir neprisigalvoti sau sunkumų. Šeimoje auga 5 vaikai. Tokiose didelėse šeimose daugiau yra išgyvenimo klausimas, o ne vien labai gražūs dalykai, tradicijų laikymasis. Pervargusi mama, bandydama žutbūt išlaikyti tradicijas, neatneš jokios naudos. Manau, kad galima susikurti kokias nors savo tradicijas, jas palengvinti, supaprastinti“, – tikina pašnekovė.

„Manau, kad nereikėtų sureikšminti smulkmenų – tai atneš daugiau naudos ir geresnė bus atmosfera, nei žutbūt  daryti kažką, nes taip reikia. Išlaikyti tradiciją yra labai gražu. Bet tai tik žodžiai. Gyvenime ne visada taip yra. Užtat pati neskaitau straipsnių, kuriuose rašoma, kad labai svarbu išlaikyti tradicijas. Tai tik dėl grožio. Esu labiau už gyvenimą ir praktinius dalykus – kad būtų ir smagu, ir mažiau vargo. O tradicvijas mes patys galime kurti ir lanksčiau į viską žiūrėti“, – priduria ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų