Kaip įprasta, Robertas pristatys du pirštus apsilaižyti verčiančius patiekalus. „Kulinarinio detektyvo“ rubrikai virtuvės šefas paruoš išskirtinio skonio užkandukus su bananais bei kelių rūšių sūriais. O kas taps detektyviniu jų ingredientu, žiūrovai išvys laidoje. Patiekalo gamybos metu Robertas pažers ir krūvą naudingų patarimų. Pavyzdžiui, ar žinojote, kodėl bananų nepatartina pjaustyti metaliniu peiliu? Arba, koks virtuvėje naudojamas įrankis bananams yra pats „draugiškiausias“?
Dar įspūdingesnis laukia antrasis patiekalas, mat šįkart Robertas užsimos pagaminti ispaniškų skonių kupiną paelją. Čia jis derins ne tik jūros gėrybes, bet ir triušieną. „Paelja ispanams yra tas pats, kaip mums kugelis, tad ir ingredientus galite pjaustyti taip, kaip tik jums patinka“, – sakys jis.
Nustebęs liks ir pats kulinaras, mat jam begaminant, netikėtai ims skambėti akordeono garsai! O išėjęs į lauką, jis nustebs ir dar labiau – jo studijoje pasirodę Liveta ir Petras Kazlauskai legendinį kulinarą pasveikins su gimtadieniu! Pasirodo, būtent tokia veikla ši muzikinė pora pastaruoju metu užsiima dažniausiai: važinėja po visą Lietuvą ir asmeniškai sveikina žmones įvairiausių švenčių proga.
Liveta ir Petras ne tik negalės atsistebėti Roberto paeljos skonių jūra, bet ir papasakos apie juokingiausius kuriozus, nutikusius tokių sveikinimų metu. „Atvykome pas vieną moterį į Žemaitiją, Petras užgrojo akordeonu, moteris pravėrė duris ir išsyk jas uždarė. Sakau: „Petreli, grok toliau, nesustok!“. O moteris klausia: „Ar jūs tie Kazlauskai iš teliko? Kodėl pas mane atvažiavot?“, – linksmą nutikimą prisimins Liveta.
Ypatingų Roberto užkandukų receptą išvysite laidoje, o kaip pasigaminti paelją, kulinaras atskleidžia jau dabar!
Ispaniška paelja
Jums reikės:
1 v.š. krevečių pastos;
1v.š. šafrano pastos;
100 ml alyvuogių aliejaus;
100 g mažų baby morkyčių;
1 vnt. poro;
150 g triušienos;
0,5 vnt. raudonos paprikos;
2 v.š. kapoto česnako;
1 vnt. kalmaro;
160 g ryžių;
rūkytos arba paprastos paprikos pagal skonį;
200 g midijų;
8 vnt. mažų „Chorizo“ dešrelių;
200 g virtų vėžių.
Gamybos eiga:
Pirmiausiai pasigaminkite sultinį: krevečių ir šafrano pastas sudėkite į puodą su vandeniu ir jį užvirkite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir tuomet apkepinkite krevetes. Jas išėmus, toje pačioje keptuvėje apkepkite supjaustytą triušieną bei baby morkytes. Vėliau pridėkite porus, papriką, česnakus ir supjaustytą kalmarą. Kiek vėliau suberkite ryžius. Tuomet viską pagardinkite rūkyta arba paprasta paprika, užpilkite tiek sultinio, kad jis apsemtų visus patiekalo ingredientus, ir virkite apie 30 minučių. Kai masė sutirštės, sudėkite apkeptas krevetes ir išvirtus vėžius. Skanaus!
Gera nuotaika ir nepakartojami skoniai – jau šį sekmadienį, laidoje „Su Robertu lengviau“, 10.30 val. tik per TV3