Ir nors pavasaris – pats laikas pradėti rūpintis vasaros kūno formomis, tačiau atsispirti mėsainių vilionėms nesugebėjo net ir turintys didžiausią valią, rašoma pranešime spaudai.
Paragauti mėsainių restorano naujienų atvyko Julija ir Laurynas Žižiai su dukromis, į Lietuvą iš Niujorko grįžusi baleto šokėja Eglė Andreikaitė, vedybų planuotoja Dovilė Urbanaitė, modelis ir didžėja Akvilina Ubartaitė, drabužių kūrėja Simona Nainė, prodiuserė Vaida Skaisgirė, stilistas Joringis Šatas, tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė, mitybos konsultantė Indrė Trusovė, modelis Solveiga Mykolaitytė su širdies draugu, kikboksininku Mantu Rimdeika, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė, mitybos specialistė, buvusi sportininkė Inga Žuolytė su vyru ir sūneliu, drabužių kūrėja Vidmantė Martikonytė su vyru Pauliumi Medišausku, dizainerė Sandra Šernė, garsenybių sporto treneriai Paulius Ratkevičius ir Tadas Pocius ir kiti.
„Kas gali būti gardžiau už specialiai keptą „brioche“ bandelę, marinuotas daržoves, sumaišytus padažus, šviežiai maltą ir ant žarijų keptą mėsą. Mėsainyje suderiname įvairius skonius tam, kad atsiskleistų kuo daugiau dramos. Mūsų virtuvės šefai sugaišo daug laiko, kol paruošė tokį burgerių meniu, kuriuo didžiuojamės“, – pasakoja Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusio restorano atstovas Jonas Mažintas.
Kviestiniai svečiai skanavo mėsainį su kalakutu, bulvytes su sūriu, traškią vištieną, „pastrami“ bulvytes. Didelis dėmesys buvo skirtas vegetarams. Jie galėjo rinktis vieną iš trijų meniu esančių vegetariškų burgerių. Gėrimui laukė naminis pelėtrūnų limonadas. O desertui – ledai su šonine ir klevų sirupu. „Pastebėjome, kad per ilgą laiką žmonės pamėgo pusryčiams blynus su šonine ir klevų sirupu. Pagalvojome, kad turėtų patikti ir panašūs ledai. Pasaulyje tai nėra naujiena, tačiau mūsų šalyje šis desertas vis dar nustebina“, – pasakoja J. Mažintas.
S. Nainė pasakojo, kad visai neseniai su vyru Jonu nusipirko lauko kepsninę. Todėl dabar džiaugiasi gardžiais mėsainiais neišvykus iš namų. Labiausiai S. Nainei patinka mėsainiai su jautiena, aviena, pagardinti aštresniais ingredientais. Vakaro viešnia juokėsi, kad nėra išranki maistui, todėl gali valgyti viską.
„Mėsainiai ant mūsų stalo nėra dažnas patiekalas. Artėja vasara, todėl stengiuosi valgyti sveikiau. Leidžiu pasmaguriauti šiuo patiekalu kartą per dvi savaites. Labai mėgstame didkepsnius, šonkaulius, avieną. Beje, esame tinginiai, todėl mėsainiams bandeles, sūrį, padažą ir mėsytę perkame „Drama Burger“ krautuvėlėje. Na, o namuose kepamės. Daržoves prie mėsainio pasirenkame patys“, – pasakojo S. Nainė.
Savo formomis itin besirūpinanti I. Martinkėnaitė pasakojo, kad mėsainiais sau leidžia mėgautis išskirtinėmis progomis. Meniu naujienų pristatymas – puiki proga pasilepinti. „Rytoj ir poryt teks valgyti tik daržoves“, – juokėsi atlikėja. Gamindama namuose mėsainius, I. Martinkėnaitė renkasi pildo grūdo bandelę, ant grilio keptą mėsą, daug daržovių ir atsisako padažų. Pasiteiravus, kaip jai pavyksta atsispirti pagundoms, I. Martinkėnaitė juokėsi, kad prisimena savo sceninius drabužius.
„Apsirengus koncertinę aprangą, pasimato visos nuodėmės. Taip pavyksta susilaikyti. Tiesa, jau įpratau maitintis sveikai, neperku batono, kepinių. Tokių dalykų mūsų namuose nėra. Jei nori atrodyti lieknai, reikia žiūrėti, ką valgai“, – pasakoja dainininkė.