Jei galvojate, kad tokį kotletą pagaminti gali tik profesionalai, legendinis šefas įrodys, kad iš tiesų yra priešingai. Jį iš tiesų gali pasigaminti visi! O ir procesas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Mini mėsainių ir ožkos sūriu įdarytos kiaulienos receptą žiūrovai išvys laidoje, o Kijevo kotleto receptu Robertas skuba dalintis iš anksto. Kaip teisingai virti makaronus, ką reiškia dviguba paniruotė ir kiti naudingi patarimai – jau šį sekmadienį!
Kijevo kotletas
Jums reikės:
400 g vištienos filė;
180 g sviesto;
druskos pagal skonį;
žiupsnelio pipirų;
žiupsnelio vištienos sultinio;
5 vnt. kiaušinių;
200 g miltų;
200 g džiūvėsėlių;
300 g mažų baby bulvyčių;
kelių vnt. baziliko lapelių;
100 ml grietinėlės;
100 ml pieno;
300 g virtų morkų ir žirnelių.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai pasiruoškite dvi vištienos krūtinėlės dalis: vieną – mažesnę, kitą – didesnę. Atsargiai jas abi išmuškite, o tuomet pabarstykite pipirais, druska pagal skonį ir pagardinkite sultinio milteliais.
Į mažesnę vištienos krūtinėlės dalį įdėkite sviestą ir jį apgobkite. Vėliau šią vištienos krūtinėlės dalį suvyniokite į didesnę ir apibarstykite miltais. Tuomet vištieną dėkite į kiaušinio plakinį, vėliau apiberkite džiūvėsėliais, vėl dėkite į kiaušinio plakinį, o tuomet – ir vėl į džiūvėsėlius. Viskas – galite kepti! Jei neturite gruzdintuvės, naudokite didesnį puodą. Kepkite tol, kol gražiai apskrus – iki parudavimo. Garnyrui galite rinktis bulvių košę ar, pavyzdžiui, mažas bulvytes.
Tuomet pasigaminkite padažą: išlydykite sviestą, dėkite šaukštą miltų, išmaišykite, supilkite pieną, grietinėlę ir maišykite tol, kol masė sutirštės. Padažą pagardinkite druska ir sultinio milteliais. Vėliau pridėkite virtas morkas ir žirnelius, ir dar šiek tiek pavirkite.
Beliks tik patiekalą paserviruoti: pirmiausiai į lėkštę sudėkite padažą su garnyru, įdėkite Kijevo kotletą ir papuoškite baziliko lapeliais. Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadienį, 10.30 val. per TV3!