Pačiame Kauno senamiestyje, netoli Kauno pilies atsidarė naujas vėlyvųjų pusryčių restoranėlis „MUSÙ“.
Atskleidė, kaip kilo šeimos verslas
Pasak vietos savininkų Julijos ir Vitalijaus, šis šeimos verslas – tai ilgai puoselėta svajonė, kuri užgimė per medaus mėnesį, nors tuomet pora dar nežinojo, ar iš tiesų kada nors ją įgyvendins.
„Pavadinimas gimė per medaus mėnesį. Tuo metu dar nebuvome tikri, ar išvis kažką darysime, tačiau aš visuomet žinojau, jog jei ir kažką vystysiu, tai tik kartu su savo vyru.
Taip automatiškai galvoje susiformavo „MUSÙ“ pavadinimas, na, o jau atšokus vestuves, gerokai po metų atėjo etapas, kuomet abu pajautėme, kad darosi nuobodu, reikėjo iššūkių, ugnelės ir aš pasakiau, kad darom!“, - pirmąsias idėjos užuomazgas prisimena Julija.
Patalpas, esančias netoli Kauno pilies, pora surado netikėtai, praėjusių metų rudenį į Kauną atvykę pažiūrėti „Žalgirio“ rungtynių.
Tuo metu, dar gyvendami Vilniuje, jie pro langą įvertino nuomojamą erdvę, kitą dieną susitarė susitikti su savininkais, o netrukus gimė ir pats svarbiausias, daug drąsos pareikalavęs sprendimas – persikelti į Kauną ir pradėti pildyti svajonę, skelbiama pranešime spaudai.
„Tą akimirką, kai sėdėjome mašinoje po susitikimo, tylėjome ir galvojome: o ką darom dabar? Negi gyvenime viską keičiam? Aišku, prie idėjos keltis į Kauną nemažai prisidėjau ir aš, nes jau daug metų įkalbinėjau užkietėjusį savo vilnietį vyrą pabandyti. Ir nors jis sakė, kad to niekada nebus, štai mes čia.
Persikėlėm į Kauną ir pradėjom darbus. Niekada nebūtume pagalvoję, kad viskas truks taip ilgai. Daug kartų kalbėjome, kad galėjome laiku sustoti, bet taip ir nesustojome, kol atėjome iki šios akimirkos. Ši vieta iš mūsų pareikalavo visų jėgų, čia sudėtos viso gyvenimo svajonės ir dar šiek tiek daugiau“, - tikina Julija.
Į šventę rinkosi įžymybės
Restoranėlis „MUSÙ“ – tai miesto ritmu pulsuojanti vėlyvųjų pusryčių kavinė, kur susitinka namų jaukumas ir skaniausi ryto ritualai. Šios vietos interjeras – jaukus ir šiltas, o sienas puošia pačios Julijos tapyti paveikslai, drobes dažais marginant šaltos žiemos vakarais, svajojant pagaliau atverti duris.
Kavinė siūlo tiek saldžių, tiek sūrių skonių mėgėjams tinkančius moderniausius patiekalus, pagamintus iš sezoninių ingredientų, pasirūpinant, kad kiekvienas valgomas kąsnis būtų šviežias ir skanus.
Tuo įsitikino ir į atidarymo šventę susirinkę žinomi kauniečiai, pramogų bei verslo pasaulio atstovai. Renginio nepraleido grožio specialistė Gintarė Armalė, maisto tinklaraštininkė Dovilė Dūdaitė ir verslininkė Asta Meschino su sūnumi. Pastaroji savo socialiniuose tinkluose
dalinosi sveikinimais restoranėlio savininkams, nes Vitalijus – buvęs „Užupio picerijos“ darbuotojas, ilgus metus dirbęs kaip padavėjas, vėliau – administratoriumi.
„Daugelis mūsų klausia, kodėl pasirinkome būtent vėlyvųjų pusryčių, dar kitaip vadinamą „brunch“ konceptą, tačiau atsakymas labai paprastas – mes patys esame tie, kurie pusryčius galėtų valgyti iki pat vakaro.
Gyvendami Vilniuje pamatėme, kad sostinėje gausu pasirinkimo, kur papusryčiauti, tad aš, kaip savo miestą mylinti kaunietė, norėjau plėsti vėlyvųjų pusryčių kultūrą, matyti laimingas šeimas prie pusryčių stalo, draugus ir kolegas, draugystę švenčiančius kiekvieną dieną“, - pasakoja Julija.