Išgyvenęs nelengvas skyrybas, šiandien žinomas vyras jaukų namų židinį kūrena kartu su mylimąją Živile ir judviejų dukrele Mila, o karantino laikotarpis jam padovanojo ne tik naujų veiklų, bet ir daugiau laiko skiriamo šeimai.
Kaip ir kiekvieną šeštadienį, TV3 televizijos žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Joje į maisto gamybos dvikovą stos TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika bei startuolio „Millo Appliances“, sukūrusio išmanų maisto ir gėrimų trintuvą, įkūrėjas Aivaras Bakanas. Abu laidos svečiai – gero maisto mylėtojai, todėl kuris iš jų gamina geriau nuspręsti teks judviejų bičiuliui, šokėjui Sauliui Skambinui.
Sostinėje, miškų apsuptyje pūpsančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ užvirs azartiška dvikova. Jaukioje, lietuviškais senovės buities atributais išpuoštoje Seklyčios salėje burtai lems, jog Gediminas kartu su šrilankiečiu Dilanu Dampella Gamage keps jautienos T-Bone kepsnį su portabello grybais, o Aivaras, padedamas šefės Ilonos Juciūtės-Čibirkienės, gamins gurmanišką kavos panacottą.
Šiuos du patiekalus vertinsiantis šokėjas Saulius Skambinas atvirauja, jog pats kulinarijoje nėra itin gabus. Jis mėgsta paprastus ir greitai pagaminamus patiekalus, kurie ne visuomet būna įprasti šokėjo mitybos racione.
„Daug gamint aš negaminu, tačiau turiu keletą mėgstamų patiekalų. Vienas jų yra bulvės, kurias itin greit galima paruošti: sutarkuoji, pagardini prieskoniais, įmuši kiaušinį, visą masę į orkaitę ir vuolia – gaunasi skanus plokštainis. Žinau, jog galbūt tai nėra sveika, bet kartu su kefyru be galo skanu. Nesu mėgėjas eksperimentuoti virtuvėje. Jeigu užsinoriu krabų lazdelių, krevečių ar marinuotų agurkėlių, tai paprasčiausiai viską susipjaustau, sumaišau su majonezu ir su dideliu šaukštu kabliuoju žiūrėdamas filmą“, – laidoje atviraus šokėjas.
Tačiau žinomas vyras dėl galimų papildomų kilogramų nesijaudina. Net ir karantino laikotarpiu užsidarius sporto ir šokių salėms, jis randa kitokį, itin praktišką ir vyrišką būdą pasportuoti.
„Man patinka karantinas, prisijaukinau namus, atradau daug veiklų juose: kažką kuriu, kažką remontuoju, kažką statau. Daugiau laiko ir šeimai galiu skirti. Karantinas man parodė, kad nebenoriu eiti į miestą, įpratau būti namuose ir nebereikia nieko daugiau“, – pasakos Saulius.
Gražiausių žiemos švenčių laikotarpiu sugriežtintas karantinas neišvengiamai visiems pakoregavo planus. TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika tikina, kad kasmet prekybos centrus užplūstanti kalėdinė karštinė nė kiek neatspindi tikrosios Šv. Kalėdų dvasios, todėl šių metų šventės, nors ir bus sutinkamos be didelio giminių susibūrimo, tačiau paskatint artumą tarp šeimos narių.
„Artėjant didžiosioms žiemos šventėms, reikia suprasti, kad šiemet jas nešvęsime taip, kaip esame įpratę. Ta panika, masinės eilės parduotuvėse atitolindavo mus vieną nuo kito. O dabar kaip tik mes esame artimesni“, – laidoje atviraus Gediminas.
Laidoje netrūks ne tik šiltų ir jaukių pokalbių, bet ir naudingų kulinarinių patarimų. Vienas jų – apie modernius sprendimus virtuvėje, kuriais pasidalins lietuvių sukurto ir pasaulyje pripažinimo pelniusio startuolio „Millo Appliances“ įkūrėjas Aivaras Bakanas.
„Renkantis virtuvinę įrangą, pirmiausiai atsižvelgiam į praktiškumą, tačiau pasinaudojus tais daiktais, slepiame juos stalčiuose ar spintelėse. O mes esame pirmieji sakantys – o kodėl tas prietaisas negali būti ir praktiškas, ir gražus! Modernus „Millo“ trintuvas yra patogus ir belaidis, jį galima drąsiai nešiotis net su savimi – tą įrodėme nufilmavę vaizdo įrašą, kuomet trintų vaisių kokteilių susitrynėme tiesiog važiuodami metro. Šis vaizdelis per 3 dienas surinko virš 3 milijonų peržiūrų“, - laidoje pasakos Aivaras.
Kokiomis dar kulinarijos pasaulio naujovėmis pasidalins laidos svečiai, kaip karantino dienas leidžia šokėjas Saulius Skambinas ir kuris – prodiuseris Gediminas ar startuolio kūrėjas Aivaras – gabesnis virtuvėje – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai tęsia 12-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
Dvyliktasis „Virtuvės istorijų“ sezonas – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!