„Tokiame renginyje lankiausi pirmą kartą. Nesu buvęs nei „Oktoberfeste“, nei kitoje bavariškų tradicijų šventėje, bet nuo šiol tikrai lankysiuosi kasmet. Renginio atmosfera buvo įkvepianti, publika – linksma ir draugiška, visi drauge dainavo ir šoko. Dabar suprantu, kodėl Bavarijoje visi tokie laimingi – turint tokią turtingą kultūrą nėra kada liūdėti“, – įspūdžiais dalijosi renginio lankytojas Mindaugas ir pridūrė, kad išbandė beveik visą bavariškų tradicijų įkvėptą meniu ir laukia, kada galės sugrįžti paragauti patiekalų bei gėrimų.
„Volfas Engelman“ bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė tvirtina, jog tai, kad lietuviams labai artima Bavarijos kultūra ir ypač jos aludarystės tradicijos, įsitikino jau pernai.
„Tačiau šiais metais susidomėjimas pranoko mūsų lūkesčius – vietos visiems norintiems tiesiog nebeužteko. Žmonės ne tik aktyviai degustavo naująjį karališką bavarišką gėrimą, bet ir noriai įsitraukė į renginio atmosferą: lankytojai atvyko pasipuošę tradicine bavariška apranga, drąsiai šoko ir kartu su grupe „Allegretto Band“ garsiai dainavo populiariausias bavariškas melodijas“, – džiaugiasi „Volfas Engelman“ bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.
Į „Bavarišką savaitgalį“ asmeniškai kvietė ir Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpoldas, specialiai Lietuvai atsiuntęs vaizdo kvietimą ir pasidžiaugęs stiprėjančia draugyste su „Volfas Engelman“ bravoru.
„Renginys pavyko itin sėkmingai ir atmosferą puikiai papildė viduramžių akcentai – svečius prie durų pasitiko tikri šarvuoti riteriai, degė fakelai, o ekranuose rodėme vaizdus iš Kaltenbergo pilies, kur kiekvienais metais liepos mėnesį vyksta vienas didžiausių, įspūdingiausių ir autentiškiausių pasaulio viduramžių festivalių – Kaltenbergo riterių turnyras. Visa tai padėjo sukurti autentišką atmosferą ir nukelti svečius į pačią Bavarijos širdį“, – priduria A. Saulėnienė.
Renginio metu bavariškais drabužiais pasipuošęs bravoro vyr. aludaris Petras Sadovskis atliko šventinį „Oktoberfesto“ ritualą – atkimšo karališkojo bavariško gėrimo statinę, taip paskelbdamas „Bavariško savaitgalio“ pradžią, taip pat atskleidė lankytojams naujojo bavariško karališkojo gėrimo gamybos paslaptis. Lankytojai turėjo progą paskanauti patiekalų, gamintų pagal istorinius karališkosios Bavarijos virtuvės receptus: nuo legendinės kiaulienos karkos su bulvių kukuliais ir raudonaisiais kopūstais, „Bratwurst“ dešrelių iki tradicinio obuolių štrudelio.

„Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas įsitikinęs, jog antrasis „Bavariškas savaitgalis“ dar kartą patvirtino, kad Bavarijos tradicijos ir jų autentiškas pateikimas Lietuvoje turi didelę perspektyvą.
„Kai prieš dvejus metus, minėdami bravoro 170-ąsias metines, pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su Bavarijos princu Luitpoldu, svajojome Lietuvoje kurti ne tik unikalius produktus, bet ir kultūrinius įvykius, sujungiančius žmones. Šiemet pristatėme jau antrąjį karališką gėrimą, ir žmonių reakcijos parodė, kad judame teisinga kryptimi. Matome, kad tokie renginiai turi ateitį, todėl jau galvojame apie naujas šventes ir galimybes lietuviams dar artimiau pristatyti Bavarijos kultūrą“, – pasakoja M. Horbačauskas.
Bravoro vadovas taip pat užsiminė, kad šiemet Kaune, rugsėjo 19–20 dienomis, vėl laukia didžioji „Oktoberfesto“ šventė.
„Šventė vyks jau šeštą kartą, ji kaip visuomet bus įspūdinga, gausi bavariškų tradicijų ir geros nuotaikos, tad kviečiu pasižymėti datą ir sekti naujienas bravoro socialinių medijų paskyroje. Susidomėjimas šiuo festivaliu auga kiekvienais metais, todėl esame tikri, kad šį rudenį sulauksime rekordinio dalyvių skaičiaus. O pavasario renginiai tampa puikia tradicija ir įžanga į šį didžiausią metų bavarišką festivalį“, – pabrėžia jis.
Organizatoriai dėkoja visiems apsilankiusiems ir kviečia sekti naujienas – artimiausiu metu žadama pristatyti ir kitų teminių renginių, skirtų atrasti įvairių šalių virtuvę bei tradicijas.
Straipsnį parengė: „Volfas Engelman“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!