Kaip ir buvę laidos svečiai, Jurijus Ilonai Juciūtei atskleis savo mėgstamiausius tris ingredientus, kurie dominuoja jo namų virtuvėje ir mityboje. Juos sužinojusi, laidos vedėja turės sukurti receptą ir pagaminti iš jų patiekalą kartu su laidos svečiu.
Šįkart Ilonai tai nebus labai sudėtinga užduotis, nes J. Smorigino pasirinkti produktai yra itin lietuviški ir puikiai derantys tarpusavyje: jautiena, burokėliai ir krienai.
Koks patiekalas gims iš šių trijų ingredientų?
I. Juciūtė laidos svečią bandys nustebinti gardžiu ir sočiu jautienos didkepsniu, kurį pagardins burokėlių salotomis ir krienų padažu.
Jau laidos pradžioje choreografas atskleis, kad su maistu įtikti jam tikrai nėra sunku – jis valgo viską, nėra išrankus ir visada mėgaujasi žmonos Dalytės paruoštais skaniausiais valgiais.
„Aš esu žmogus, kuris valgo kone viską. Kadangi ilgą laiką gyvenau internate, maistas man yra tarsi visiška dievybė. Tačiau nors mėgstu skaniai pavalgyti, maisto gamyboje galiu būti tik geras pagalbininkas. Esu puikus indų plovėjas! Tiesa, nors su žmona kartu esame jau 50 metų, aš jai nė karto nesu kažko gaminęs – turbūt ji manimi ties tuo nepasitiki. Kiekviena žmona turi rūpintis savo vyru, nes jis yra kaip vaikas. Jeigu norite ilgai pragyventi santuokoje ir turite sūnų, žinokite, kad vyras bus antrasis jūsų vaikas. Būtent todėl mano žmona mane puikiai prižiūri ir gerai maitina“, – pasakos Jurijus.
Nors savo namų virtuvėje Jurijus sukiotis ir gaminti leidžia žmonai, laidoje jis atviraus, kad taip pat puikiai gamina ir jo sūnus.
J. Smoriginas neslėps – jis ne tik didžiuojuosi savo sūnumi ir jo talentu, bet ir žavisi jo aistra kulinarijai.
„Mano sūnus nėra tas žmogus, kuris nuo savo darbo pavargtų. Atvažiavęs pas mus, jis nesiilsi, o iškart kažką gamina, ruošia ir pradeda eksperimentuoti. Jis savo profesijoje turbūt yra nuo 12 metų, o viskas prasidėjo nuo picų, salotų ir kitokių patiekalų. Aš juo labai didžiuojuosi“, – dalinsis laidos svečias.
Kalbėdamas apie šeimą ir savo kulinarinius sugebėjimus, Jurijus laidoje pasidalins ir savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis. Taigi, kodėl žinomas vyras taip dievina jautieną, burokėlius ir krienus?
„Krienai yra kiekvieno vyro svajonė. Su krienais aš valgau viską – net kiaušinienę. Jie prisodrina gyvenimą kitokiomis spalvomis ir mėsai ar kitam maistui priduoda tam tikro atspalvio. Kalbant apie burokėlius, ši daržovė ir kiekvienas lietuvis yra tiesiog neatsiejami. Iš burokėlių galima padaryti viską – net esu girdėjęs, kad įmanoma pagaminti kisielių ir saldainius. Nemeluosiu – burokėliai yra ubagų maistas, nes ši daržovė yra lengvai užauginama, paprasta ir nebrangi. Tačiau iš jos galima pagaminti tiek daug: sriubą, mišrainę, saldainius ir kitus patiekalus“, – kalbės baleto artistas.
Dar vieną savo mėgstamą ingredientą – jautieną – choreografas pamilo keliaudamas po Lietuvą su laida „Maisto kelias“. Šią vasarą projektas ne tik grįš į ekranus, bet čia ir vėl išvysime Jurijų!
„Praėjusį sezoną mes tiek daug valgėme, ragavome, keliavome, pažinome, ir, žinoma, gaminome patys. Kepėme daug mėsytės, o ypatingai – jautienos. Tai būdavo nepakartojamo skonio patiekalai! Aišku, po praėjusio sezono kiekvienas iš mūsų priaugome nemažai svorio, tačiau aš esu baleto žmogus, kuris puikiai žino, kaip to svorio atsikratyti. Turiu savo unikalią mankštą, kurią padarius, riebaliukai nuo pilvo tiesiog dingsta“, – pasakos jis.
O štai šio sezono didžiausia naujiena, anot J. Smorigino, yra naujas laidos vedėjas!
„Tai – nuostabi laida, kuri ne tik leidžia mums paragauti įvairiausių patiekalų iš geriausių Lietuvos vietų, bet ir padeda pažinti mūsų šalį, jos kultūrą, istoriją ir žmones. Tikiu, kad žiūrovai taip pat laukia pirmųjų laidų, nes prie manęs ir Dariaus prisidės ir dar vienas žinomas Lietuvos veidas – Laurynas Suodaitis. Net neabejoju, kad bus karšta ir labai smagu“, – juoksis J. Smoriginas.
Na, o kol Ilona ir Jurijus ragaus jautienos didkepsnį su burokėlių salotomis ir krienų padažu, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruoš kai ką neįtikėtino.
Šį kartą jis visus nukels į Balkanus, nes pagamins ryškių skonių kupiną pljeskavicą!
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.