Ruošdamasis vienai gražiausių pavasario švenčių, grilio ekspertas, virtuvės šefas V. Blauzdavičius, nusprendė paeksperimentuoti ir pagaminti brandintos jautienos troškinį su ryžiais ir degintomis daržovėmis.
Tai labai greitai paruošiamas patiekalas, kuriam pagaminti nereikia nei įmantrių ingredientų, nei daug laiko, o skonis toks puikus, kad abejingų tikrai nepaliks. Vylius receptui naudojo jautienos sausai brandintą antrekotą, tačiau puikiai tinka ir kumpis, kuris turėtų riebalinį sluoksnį viduje, tuomet jis ištirpsta ir suteikia mėsai puikaus skonio bei tekstūros.
Keptos daržovės su jautiena ir ryžiais
Nesudėtingai paruošiamas, bet labai gardus patiekalas – keptos daržovės su jautiena ir ryžiais. Daržovės apskrudinamos, o tuomet sutrinamos. Kepimas daržovių skonį puikiai paryškina, o jei būtų apkeptos lauke ant laužo, skonis būtų tik dar puikesnis.
O štai T. Rimydis pateikė puikų variantą tiems, kurie mėsos nevalgo. Itin kūrybiškai į užduotį pažvelgęs virtuvės šefas gamino sterko „Ceviche“ su smidrais. „Manyčiau, kad mamos daug ką gyvenime yra mačiusios, daug ką ragavusios, tad kartais jas reikia nustebinti ir paruošti kažką įdomesnio, šviežio, gaivaus ir netikėtai derančio“, – laidoje sakė T. Rimydis.
Sterko „Ceviche“ su smidrais
Nesudėtingai paruošiamas patiekalas su žuvimi. Puikaus skonio, sužavės kiekvieną žuvies mėgėją. Be jokių įmantrių ingredientų.