Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį naujienų portale tv3.lt pasirodė Riebaus Katino apžvalga apie Roko Galvono restoraną „Močiučių rezidenciją“. Teksto autorius negailėjo kritikos strėlių, pasipiktino aptarnaujančiu personalu, maisto kokybe ir kainomis. Netrukus į šią situaciją sureagavo ir ten koncertavęs bei valgęs dainininkas Mantas Vygantas

Savaitgalį naujienų portale tv3.lt pasirodė Riebaus Katino apžvalga apie Roko Galvono restoraną „Močiučių rezidenciją“. Teksto autorius negailėjo kritikos strėlių, pasipiktino aptarnaujančiu personalu, maisto kokybe ir kainomis. Netrukus į šią situaciją sureagavo ir ten koncertavęs bei valgęs dainininkas Mantas Vygantas

REKLAMA

Mantas Vygantas savo poziciją socialiniame tinkle, o įrašu pasidalijo su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.

Manto Vyganto pozicija

Mantas Vygantas puolė ginti „Močiučių rezidenciją“ ir prisipažino, kad ir pačiam teko susidurti su kritikos strėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiais laikais žmogų pažeminti ar „suvaryti“ yra labai paprasta. Tai esu patyręs savo kailiu. Pastarosiomis dienomis stebiu situaciją, kuri vyksta aplink vieną viešą vietą, naują viešą tinklą – „Močiučių rezidenciją“, „Močiučių restoraną“.

REKLAMA

Norėčiau pasakyti, kad pats ten esu buvęs – dirbęs, koncertavęs, valgęs su būriu šeimos narių ir draugų. Viskas buvo labai skanu. Jei čia tokia lemtis – vadinasi, pasisekė. Mes buvome labai laimingi.

Ne kartą teko ten lankytis, valgyti, matyti ir vidinę restorano pusę – iš savo asmeninės patirties, nes prieš koncertus ir po jų vis tiek reikia persirengti.

REKLAMA
REKLAMA

Galiu pasakyti tik tai, kad norisi tos paprastesnės tautos. Norisi, kad vis to negatyvo būtų mažiau. Pasikartosiu, kad pats esu ne kartą pajautęs tą negatyvą, tą visą spaudimą. Tai yra beprotiškai sunku. Žmogus gali palūžti. O kai tu esi jaunas, verslus, kabiniesi į gyvenimą ir sukuri tokią mini imperiją, kuri dar plėsis ir plėsis... Žmonių atsiranda iš šalies, kurie tokie patarėjai. Patys nežino, ko nori iš gyvenimo... Yra skaudu. Matęs ir pats asmeniškai Roką, ir močiutes. Bendravęs... Buvau aptarnautas ir pavalgydintas, ir išleistas laimingas. Savo asmeninę patirtį galiu patvirtinti. Ten skanu, gražu profesionalu ir visada smagu sugrįžti. Tad palinkėsiu tik stiprybės pačiam Rokui, močiutėms ir visam aptarnaujančiam personalui. Kiekvieną paskatinsiu važiuoti, valgyti, nes ne veltui yra tokios eilės nusidriekusios“, – vaizdo įraše kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas prisipažino, kad ši situacija jam itin nemaloni: „Viduje nesmagu už šią situaciją pačiam, kai esu asmeniškai su tuo susidūręs. Būkime mažiau teisėjais.“

Primename, kad neseniai rašėme apie Riebaus Katino apžvalgą.

Ši apžvalga skirta ne visiems. Ji skirta tiems, kuriems mityba nėra vien tik alkio malšinimas užkišant jį bet kuo, kas bent kiek panašus į maistą.

REKLAMA

Suprantu, kad po šios apžvalgos susilauksiu daug negatyvo savo atžvilgiu, bet jei ne aš, tai kas kitas išsakys tai, ką patiria žmonės pavalgę į „Močiučių rezidencijoje“.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Apžvalga

Tad, kaip supratote, kalbėsime apie „Močiučių rezidenciją“, kurios, kaip suprantu, pagrindinė mintis – jog joje darbuojasi močiutės.

REKLAMA

Iškart noriu sugriauti šį mitą, nes vienintelė moteris, kuri galėtų priskirti sau močiutės titulą pasitiko mus prie įėjimo, visos kitos moteriškos giminės darbuotojos greičiausiai net dar savo vaikų neturi ir greitu metu neplanuoja, o jei ir turi, tai tie vaikai dar darželiuose ar mokykloje tebesimoko.

Aptarnauja svečius jaunimas, kuris padavėjo darbą išmano šiek tiek geriau nei vertėjo iš kinų kalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aptarnavimo kultūrą puikiai nusako tai, kaip jus pasitinka prie įėjimo pagyvenusi moteriškė, ji leidžia sėstis mums bet kur, tik jau aukštesniu tonu baigdama sakinį primygtinai nurodydama neužimti didesnių stalelių.

Meniu (nuotr. Riebaus Katino)

Meniu pasirinkimas

Kažkas buvo sakęs, kad čia labai pigu. Na, man karbonado kaina 11,90 eurų nėra maža, kaip ir dienos sriuba 3,90 euro.

REKLAMA

Grįžkime prie aptarnavimo, nes jį šioje apžvalgoje minėsiu dažniau nei kitose, nes tokio išplaukusio aptarnaujančio personalo senai neteko matyti.

Priėjęs priimti užsakymą padavėjas mus informavo, kad norimo užsakyti balandėlių patiekalo jie neturi.

O prasižioti paduodant meniu apie tai, ko neturite, niekas nemokino?

Bet mes geros nuotaikos, nepradedame reikšti pretenzijų padavėjui šia tema, tik paklausiame, ką jis rekomenduotų vietoje balandėlių, gal kokį patiekalą pas juos svečiai labai giria.

REKLAMA

Padavėjas ilgai negalvojęs rekomenduoja kepsnį „Astrą“. Pagalvojęs, kad močiučių rezidencijoje jis greičiausiai bus gaminamas prisimenant šio patiekalo senas gamybos tradicijas, net nesusimąstęs užsakau.

Darant užsakymą Katinienė buvo pasišalinus nuo stalelio ir jai sugrįžus mano informacija, kad jai užsakiau arbatos kaip ir sūnui, nepatiko, ji, pasirodo, kartu su manimi norėjo atsigerti po taurę alaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad tuo pat metu einantį pro mūsų stalelį padavėją paprašiau, aišku, jei galima, pakeisti vieną arbatą į alų.

Tada sužinojau, kad tas padavėjas ne šiaip padavėjas, o būsimas ekstrasensas, jis pažvelgęs į pakylą ant kurios buvo įkurdintas mobilus baras, mums pareiškė, kad per vėlu, gėrimai jau bus įpilti.

Baras (nuotr. Riebaus Katino)

Bet jo balse pajutęs kažkokią abejonę tuo, ką jis pats pasakė, nuėjęs prie baro užsakymo, kurio niekas dar nebuvo net pradėjęs gaminti, pakeičiau.

REKLAMA

Dienos sriuba (rūgštynių) – 3,90 €

Dienos sriuba (rūgštynių) – 3,90 € (nuotr. Riebaus Katino)

Tai, kad sriubą atnešė pirmiau nei gėrimus, buvo lyg pirmas ženklas, kad SKAMBUS žodis – rezidencija, čia naudojamas neteisingai.

Šią vietą reikėtų vadinti kažkaip kitaip, pavadinime naudojant žodį – konvejeris.

Nežinau kas sugalvojo sriubą, kurią greičiausiai verdant į milžinišką puodą buvo įdėję tik vieną ar du indelius rūgštynių, pavadinti rūgštynių sriuba.

REKLAMA

Ją labiau tiktų vadinti kaimiška bulbiene.

Dienos sriuba (rūgštynių) – 3,90 € (nuotr. Riebaus Katino)

Ir nuo kada svečiui patiekti sriubą įskeltoje ir perpus plyštančioje lėkštėje yra teisinga?

Suprantu, jei ten viduje indus plauna močiutės, ar močiutės pilsto tą sriubą. ir galimai dėl prasto apšvietimo ar dar prastesnio regėjimo nepastebi į kokius indus pila sriubą, bet tas jaunimas, kurių daugeliui tik vakar sukako 18 metukų, negi jie nepastebi kokiuose „nubaladotuose“ induose tiekiamas maistas svečiams?

REKLAMA
REKLAMA

Dienos sriuba (rūgštynių) – 3,90 € (nuotr. Riebaus Katino)

Ačiū padavėjai, kuri paprašyta atnešė druskos ir pipirų, tie sriubai suteikė bent kažkokio skonio.

Baigiant valgyti sriubą pasirodė gėrimai ir netrukus buvo patiekta kepta duona su sūriu.

Kepta duona su sūriu – 6,90 €

Druska ir pipirai (nuotr. Riebaus katino)

Tiesa duona su lašinuku prie sriubos buvo geriausia, ką mums teko paragauti „Močiučių rezidencijoje“.

Kepta duona su sūriu – 6,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Keptą duoną, greičiausiai sumetę į gruzdintuvę, net nepasivargino ten pamaišyti, nes vietomis šviesi duona, o vietomis suskrudusi leidžia daryti tokį spėjimą, kad duoną sujudino tik iškėlę.

Antra, nuo kada pigaus kefyro skystumo skystis vadinamas sūrio padažu? Jis ant tiek skystas, kad užpiltas ant duonos net neprikibo, o nubėgęs sugulė ant sviestinio popieriaus.

Kepta duona su sūriu – 6,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Kiek kartų pro šalį praėjo padavėjai nepasakysiu, bet jei būtų reikėję skaičiuoti, tai ties skaičiumi dvidešimt jau būčiau nusispjovęs ir metęs tą matematiko darbą.

Ant nedidelio stalelio guli du nenurinkti indai iš kurių vienas užima vos ne pusę stalo. Induose įmestos popierinės servetėlės, tai lyg ženklas aptarnaujančiam personalui, kad reikia nurinkti indus, nes iš jų jau nebeplanuojama valgyti.

REKLAMA

Padavėjai lyg tie ežiukai rūke, užkoduoti vienam veiksmui, pasičiumpa lėkštes virtuvėje ar gėrimus prie baro ir lekia milžiniškoje terasoje ieškoti to stalelio, kurio numerį matė prie užsakymo.

Staliukas (nuotr. Riebaus katino)

O jau padėję užsakymą ant stalelio, atsipūtę, lyg įvykdę misiją nunešti šovinių apsuptyje besislepiantiems partizanams, atgal keliauja nieko aplink nematydami.

Juokingiausia, kad atnešusi mums pagrindinius patiekalus, padavėja ar tai su nuostaba, ar tai su priekaištu mums pro dantis iškošė jog nėra kur dėti lėkščių.

Paimdami nešvarias lėkštes nuo stalo ir taip padarydami vietos ant stalo pagrindiniams patiekalams padavėjai tuo pačiu davėme patarimą – ateityje prieš kažką atnešant nurinkti nešvarius indus ir nereikės taip stipriai stebėtis.

Močiutės maltinukai – 11,90 €

Močiutės maltinukai – 11,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Maltinukai, kurių vienas greičiausiai nesveria net 50 g, nieko bendro neturi su tais maltinukais, kuriuos gamindavo mano amžinatilsį močiutė. Čia buvo kažkokie beskonės maltos mėsos maltiniai plaukiantys balintame padaže.

Močiutės maltinukai – 11,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Ir nuo kada bulvių košėje tokio dydžio nesutrintos bulvės?

Kiaulienos karbonadas – 11,90 €

Kiaulienos karbonadas – 11,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Tam, kad pradėčiau pasakojimą apie kiaulienos karbonadą, pirmiausia noriu, kad jūs perskaitytumėte, kaip jis pristatomas „Močiučių rezidencijos“ meniu.

REKLAMA

Kiaulienos karbonado aprašymas (nuotr. Riebaus katino)

Karbonadas paduodamas su česnakinėmis bulvytėmis ir grybų padažu…

Kiaulienos karbonadas – 11,90 € (nuotr. Riebaus katino)

Dabar klausimas jums: ar jūs matote čia česnakines bulvytes ir grybų padažą?

Manau jūs matote tą patį, ką ragavome ir mes. Tai bulvės plaukiančios tame pačiame sūrio ir česnakų padaže su kuriuo buvo aplieta ir duona. O kur grybų padažas???

Kas nežino, tai česnakines bulvytes norint patiekti nebūtina jas kartu su daržovėmis paskandinti tame skystame padaže su česnakais.

Pakanka bulvytes iškėlus iš gruzdintuvės ir sudėjus į indą pagardinti druska ir išspaudus česnako viską išmaišyti, bet, manau, kai virtuvėje konvejerio lygis, negi varginsiesi taip darydamas, imi keptos duonos padažo, šliūkšteli ant bulvių, užmeti ant viršaus sausą, medinį karbonadą ir atiduodi kartu su tame padaže plaukiančiomis šviežiomis daržovėmis.

Karbonadas sausas ir, jei aš klystu tai iškart atsiprašau, bet žvelgdamas į paniruotę ant mėsos, bandysiu spėti – karbonadus gamina ne iškart užsakius, o jie jau yra iš anksto supaniruoti ir laukia savo užsakymo šaldytuve.

Vištienos kepsnys „Astra“ – 11,50 €

Vištienos kepsnys „Astra“ – 11,50 € (nuotr. Riebaus katino)

Man atiteko garbė valgyti arba, tiksliau pasakius, ilgai išsižiojus sėdėti ir stebėti į prieš mane padėtą „šedevrą“.

REKLAMA

Dar kaip tyčia šalia sėdėdama Katinienė mane nervino kelis kartus perklaususi – ar tu tai nebijosi valgyti.

Buvau labai alkanas, tai kelis kąsnius to kepsnio paragavau.

Žodžiais apsakyti tos tragedijos nepavyks, bet pabandyti reikia, kad jūs suprastumėte, kaip tai yra blogai.

Lyg nykščio storumu suskrudinti duonos gabaliukai buvo permirkę aliejumi, o tarp jų plona, kažkokia panaši į maltą mėsą su neaiškiais priedais, juostelė norą valgyti atimtų net savaitę nevalgiusiam.

Gerai buvo, kad nors bulvių košėje neradau nesutrintų bulvių.

Vištienos kepsnys „Astra“ – 11,50 € (nuotr. Riebaus katino)

Alkį numalšinti bandžiau atsipjovęs iš Katinienės lėkštės gabaliuką kiaulienos karbonado, bet ir ta sausa mėsa džiaugsmo nesuteikė.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Gailiuosi, kad neužsukau į šią vietą vasaros pradžioje, gal būčiau apsaugojęs daugiau savo sekėjų nuo panašių potyrių.

Aptarnavimas konvejerio lygio. Išmoktos padavėjų frazės naudojamos ne pagal paskirtį.

Kaip pavyzdys, matydamas mano lėkštę padavėjas pasiteiravo, ar skaniai pavalgiau.

Aš manau loginio mąstymo bent kiek turintis žmogus pirmiausia pasiteiraus – kas negerai, kad nevalgėte?

Antra, išgirdęs, kad patiekalas neskanus, tragiškas, save gerbiančios įstaigos padavėjas bent atsiprašys už patirtus nemalonus, nekalbant jau apie kažkokią nuolaidą ar patiekalų išminusavimą.

REKLAMA

Mes tik sulaukėme nusišypsojimo…

Vištienos kepsnys „Astra“ – 11,50 € (nuotr. Riebaus katino)

Grįžkime prie maitinimo įstaigos koncepto, kas labai stipriai reklamuojama maitinimo įstaigos puslapyje – močiutės. Pasikartosiu, močiutę mačiau tik vieną, dirbo pagrinde jaunimas.

Močiutės prie staliuko (nuotr. Riebaus katino)

Tiesa, kelias močiutes mačiau prie vieno iš maitinimo įstaigos staliukų, bet manau jos čia, kaip ir mes, buvo tik svečiuose…

Maistas, aptarnavimas labai, labai silpnas. Mes sumokėję 60 eurų išėjome alkani.

Volga (nuotr. Riebaus katino)

O labiausiai „Močiučių rezidenciją“ atspindi terasos kampelyje stovinti „Volga“. Iš toli atrodo įspūdingai iki tol kol neprieini arčiau ir pamatai apdulkėjusią ir rūdimis baigiančią apeiti mašinytę.

Lygiai tokia mano nuomone ir yra „Močiučių rezidencija“ reklaminiuose pranešimuose giriama pačio savininko, o apsilankius ir pažvelgus į tai iš vidaus, supranti kad karalius nuogas.

Vertindamas 1/5 aš nebūsiu toks dosnus kokie yra „Google“ paieškos sistemoje šią vietą vertinę žmonės, ten balo vidurkis 3,8.

Įvertinimas Volga (nuotr. Riebaus katino)

Konceptas įdomus ir geras, bet jei yra kiek pagarbos užsukantiems svečiams, tai gal reiktų daugiau laiko skirti ne filmukų kūrimui apie restoraną, pasakojant kokie mes gražūs ir nuostabūs, bet, pirmiausia, sustyguoti gaminamų patiekalų kokybę ir aptarnavimą, nes su tokiu maistu ir aptarnavimu jūs verti tik silpnos valgyklos statuso su vidutinio restorano patiekalų kainomis.

REKLAMA

Video apžvalga:

Močiučių rezidencija

J. Basanavičiaus g. 24A, Palanga

Šaltinis: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Restorano įkūrėjas pateikė atsaką

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su „Močiučių rezidencijos“ įkūrėju ir virtuvės šefu Roku Galvonu dėl komentaro. Pateikiame jį jums:

„Aš netikiu šitais paistalais, nes visi žinome Katino darbą. Aš pinigų už gerą atsiliepimą nemokėjau ir nemokėsiu.“

REKLAMA
"Norėčiau pasakyti, kad pats ten esu buvęs – dirbęs, koncertavęs, valgęs"

Tai labai subjektyvi nuomonė - blogai pasisakysi...daugiau nebekoncertuosi. Tai tik girti tenka - kad ir šūdą lėkštėj paduotų.
gi jis pripratęs prie močiučių maisto.
O išlindo dainininkas.Tai su kokia šeima buvai? Su sita kur vyrą turi? Juokdarys,už dyką paedei ,tai piara daraisi. Ant tiek prisimelavo esi,kad tavim niekas netiki. O tavo nušiurus blondinė nieko nepasisakys? Ar bijo,kad vyras neuzmatytu?Eik I cirką geriau,ten klounu pabūsi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų