• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apniukęs dangus ir vis labiau atvėsę orai dažną lietuvį veja saulės ieškoti į užsienį – į kelionę į Gran Kanarijos salą leidosi ir „69 danguje“ narė, atlikėja Ingrida Martinkėnaitė. Moteris dalijasi, kad keliauti su mažu vaiku – didelis, tačiau įveikiamas iššūkis.  

6

Apniukęs dangus ir vis labiau atvėsę orai dažną lietuvį veja saulės ieškoti į užsienį – į kelionę į Gran Kanarijos salą leidosi ir „69 danguje“ narė, atlikėja Ingrida Martinkėnaitė. Moteris dalijasi, kad keliauti su mažu vaiku – didelis, tačiau įveikiamas iššūkis.  

REKLAMA

Vasarą namus Palangoje iškeitusi į būstą Maroko pakrantėse įsikūrusioje Gran Kanarijoje atlikėja su portalu tv3.lr pasidalijo, kad šįkart keliavo norėdama pailsėti nuo kasdienės rutinos.  

„Norėjau aktyviai praleisti laiką, pakelti energijos lygį, nes Lietuvoje su savo darbais vis bėgu, pavargstu nuo visko. Trūksta motyvacijos sportuoti, gyventi, dirbti. Labai norėjau pailsėti ne vien tik pasyviai, bet ir pabūti su vaikais. Su šeima išbandėme visas atrakcijas“, – šypsosi pašnekovė. 

„Teko aplankyti daug gražių miestelių – su mažu nelabai daug pakeliausi, į kalnuose daug laiko nepraleisi. Mes pasirinkome pusiau aktyvų poilsį. Atostogų metu ilsėjomės, niekur neskubėjome“, – pasakoja ji.  

REKLAMA
REKLAMA

Nors moteris tikina, kad minčių apie žiemojimą saulėtoje šalyje turinti, situacija ir galimybės to neleidžia.  

REKLAMA

„Įsipareigojimai Lietuvoje bet ko neleidžia. Mano vyresnioji dukra Marija šiuo metu lanko 10 klasę, tad mes nelabai galime ilgesniam laikui išvažiuoti. Su mielu noru tai padarytume, bet turime darbų“, – neslepia atlikėja.  

Kelionės su vaiku – iššūkis 

Pašnekovė atvira – keliauti su dvejų metukų mergaite yra savotiškas iššūkis. Tačiau įveikiamas. 

„Mano mažylė Eva yra labai išranki maistui, tad tas mus labai stabdo, nes jai nuolat reikia skirti dėmesio. O šiaip jei vaikas nėra įnoringas ir gali pavalgyti kavinėje, nėra išrankus maistui ir gali paužkandžiauti, tai su tuo vaiku tik važiuočiau ir važiuočiau. Su Marija tikrai labai daug keliavome – kruizuose, pėsčiomis, išnaršėme labai daug vietų, nes ji buvo mažiau išranki maistui. 

REKLAMA
REKLAMA

Eva reikalauja daugiau dėmesio, tad dažniau su ja būname arčiau namų – kad ji nepervargtų, pavalgytų. Išeina pasyvesnis poilsis. Pamačiau tokį pavyzdį – kai skridome iš Gran Kanarijos, kartu su mumis lėktuve buvo šeima su 6 vaikais.  

Manau, kad jei yra didelis noras keliauti, jo sužlugdyti tikrai niekas negali. Toje šeimoje vaikų buvo ir didesnių, ir mažiukų – tikrai buvo gražu žiūrėti, kaip jiems pavyksta taip smagiai kartu laiką leisti“, – šypsosi Ingrida.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji tikina turinti ir patarimą tėvams, kaip išvengti nesuspratimų ir lengviau keliauti didelius atstumus kartu su mažaisiais: 

„Reikia turėti daug noro ir kantrybės, įdėti pastangų. Daug kas priklauso nuo auklėjimo. Manau, kad dažniau keliaujant ir matant pasaulio ir pats vaikas tampa savarankiškesnis. Tai tik į naudą mažam vaikui.“ 

Kavinėse – kava už eurą 

Paklausus apie kainas, pašnekovė neslepia, kad kišenę stipriai pakratyti Gran Kanarijoje tenka nebent perkant būstą.  

REKLAMA

„Labai įvairios kainos – kavinėse jos žymiai mažesnės nei Lietuvoje. Už dešimt eurų gali suvalgyti šviežios žuvies ar tartarą, kava kainuoja nuo euro iki pusantro, už ką pas mus mokame nuo 3, – juokiasi I. Martinkėnaitė. – Visai kitoks poilsis, gyvenimo ritmas, kai gali sau leisti šiek tiek daugiau.“ 

„Gran Kanarijoje atostogauja daugiausia skandinavai – jiems kainos išvis labai juokinga, todėl jie daug neskaičiuoja ir viską šluoja nuo lentynų. Žinoma, kad kainos skiriasi ir yra žymiai patrauklesnės, nei Lietuvoje. Sakyčiau, kad už būstą mokėti reikia daugiau nei Tenerifėje būtent dėl skandinavų – jie daugiausia ilsisi toje saloje ir kainas pakelia“, – aiškina ji.  

REKLAMA

Pašnekovę labai žavi salos maistas – teko išragauti daug jūros gėrybių, o ir restoranų siūlomas meniu tikrai didelis. 

„Saloje žmonės gyvena labai paprastai – ką turi, tą ir valgo. Ką pagauna jūroje, tą restoranai ir patiekia. Pasirinkimas tikrai didelis – daugiau, nei bulvės, morkos ir burokėliai, kaip kad dabar pas mus.  

Ten ištisus metus yra nuimamas derlius, dėl to žmonės gali mėgautis šviežiu maistu. Ir žinoma, jūrų gėrybės užima didelę dalį jų virtuvės. Yra daug restoranėlių arti žvejybinių uostų, kurie patiekia labai skanius patiekalus iš žuvies. Tikrai puikus jų maistas“, – šyptelėjo Ingrida.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų