Po to, kai naujai išrinktas prezidentas davė priesaiką ir pasakė inauguracinę kalbą, jis buvo palydėtas į JAV Kapitolijaus salę, kur vyko tradiciniai inauguraciniai pietūs, rašo economictimes.indiatimes.com.
Tradicinius inauguracinius pietus rengia Jungtinis inauguracinių ceremonijų komitetas (JCCIC). Jie vyksta Statutinėje salėje, kurioje gausu stalų ir žmonių, norinčių iškelti tostą už naująjį prezidentą. Inauguraciniai pietūs rengiami nuo 1897 m., kai Senato iškilmių komitetas surengė pietus prezidentui McKinley.
Šventinis meniu
Inauguracijos pietų meniu – Čespiko krabų pyragas, Greater Omaha Anguso jautienos antrekotas ir Monticello vynas.
Kaip ir per ankstesnius inauguracijos pietus, renginyje buvo patiekiamas trijų patiekalų meniu su jūros gėrybėmis, mėsos patiekalu ir desertu.
Pirmasis D. Trumpo patiekalas buvo Čespiko krabų pyragas su pomidorų tartaru, lauro lapų padažu, marinuotomis daržovėmis, romanesko žiediniu kopūstu, krapais ir laiškinių česnakų aliejumi.
D. Trumpo pagrindinis patiekalas buvo Greater Omaha Anguso jautienos antrekotas. Steikas buvo patiektas su morkomis, brokoliais, raudonojo vyno triufelių padažu ir gratinuotomis bulvėmis.
Ir, žinoma, jokie prezidento pietūs neapsieina be deserto. Prieš baigiant pietus D. Trumpui ir kitiems dalyviams buvo patiektas Šaltai ruoštas Minesotos obuolių terinas su grietininiais ledais ir sūdytos karamelės užpilu.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!