Vedėjai užsuko į vietinių vadinamą „ikonišką“ šeimos verslą, kuris prasidėjo prieš beveik tris dešimtmečius – turint vos 50 litų kišenėje.
„Nusipirko mėsos, miltų, pagamino tuos čeburekus, parsidavė – ir taip viskas prasidėjo“, – apie savo mamos sumanymą prisimena „Prienų čeburekinės“ savininkės dukra Lina Tankevičiūtė, dabar pati stovinti už čeburekinės prekystalio.
Čeburekų ingredientai ir įstaigos sėkmės paslaptis
Nuostabą kelia tai, kad receptas per beveik 30 metų visai nepakito – liko visai toks pats kaip kadaise.
„Įdaras – mėsytė, pipirai, druska, vanduo ir svogūnas. O tešla – miltai ir rūgpienis“, – atskleidžia ji. Taip pat naudojamas rapsų aliejus, būtent dėl jo savybės neišskirti blogo skonio, kai gaminiai kepami aukštoje temperatūroje ir taip pat ją išlaikyti.
Vedėjai ne tik ragavo, bet ir pateko į virtuvę – mažą, bet veikiančią „kaip šveicariškas laikrodis“. O ar lengva dirbti su giminėmis?
Šeimos nariai yra ne šiaip iš gatvės susamdyti žmonės, todėl kyla klausimas, ar pastarieji nesipyksta.
„Būna, kad lėkštės paskraido...“, – juokaudama atsakė L. Tankevičiūtė.
O „Prienų čeburekinės“ savininkės anūkė, trečiosios kartos atstovė Gabrielė Šyvokaitė atvirauja, kad svarbiausia šios čeburekinės paslaptis yra būtent prioritetuose:
„Pirma atiduodame viską žmogui, o tik tada sau.“
Ir taip – tūkstančiai čeburekų, kepamų kone kasdien. Pati čeburekinės savininkė, Linos mama ir Gabrielės močiutė, atvažiuoja paryčiais apie 4-5 ryto, kad pati paruoštų mėsą, iškeptų spurgas, duoną. Net kiekvienas gabalėlis duonos čia yra įtrinamas atskirai.
Ar pavyko Vaidai ir Martynui atkartoti šį skonį?
O kaip atrodo ši čeburekinė Prienuose, kokias emocijas vedėjai patyrė ragaudami šiuos kepinius ir daugiau paslapčių galite pamatyti bei išgirsti aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Laidą „Maisto kelias“ žiūrėkite šeštadieniais 09:00 per TV3.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!