• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar žinojote, kad garsiausi čeburekai Lietuvoje – ne pajūryje, o Prienuose? Laidos „Maisto kelias“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir charizmatiškas šefas Martynas Lavickas leidosi į kelionę po Dzūkijos miestą, kur „legendinėje čeburekinėje“ skonis perduodamas iš kartos į kartą, o eilės driekiasi iki kitos gatvės pusės.

Ar žinojote, kad garsiausi čeburekai Lietuvoje – ne pajūryje, o Prienuose? Laidos „Maisto kelias“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir charizmatiškas šefas Martynas Lavickas leidosi į kelionę po Dzūkijos miestą, kur „legendinėje čeburekinėje“ skonis perduodamas iš kartos į kartą, o eilės driekiasi iki kitos gatvės pusės.

REKLAMA

Vedėjai užsuko į vietinių vadinamą „ikonišką“ šeimos verslą, kuris prasidėjo prieš beveik tris dešimtmečius – turint vos 50 litų kišenėje.

„Nusipirko mėsos, miltų, pagamino tuos čeburekus, parsidavė – ir taip viskas prasidėjo“, – apie savo mamos sumanymą prisimena „Prienų čeburekinės“ savininkės dukra Lina Tankevičiūtė, dabar pati stovinti už čeburekinės prekystalio.

REKLAMA
REKLAMA

Čeburekų ingredientai ir įstaigos sėkmės paslaptis

Nuostabą kelia tai, kad receptas per beveik 30 metų visai nepakito – liko visai toks pats kaip kadaise.

REKLAMA

„Įdaras – mėsytė, pipirai, druska, vanduo ir svogūnas. O tešla – miltai ir rūgpienis“, – atskleidžia ji. Taip pat naudojamas rapsų aliejus, būtent dėl jo savybės neišskirti blogo skonio, kai gaminiai kepami aukštoje temperatūroje ir taip pat ją išlaikyti.

Vedėjai ne tik ragavo, bet ir pateko į virtuvę – mažą, bet veikiančią „kaip šveicariškas laikrodis“. O ar lengva dirbti su giminėmis?

REKLAMA
REKLAMA

Šeimos nariai yra ne šiaip iš gatvės susamdyti žmonės, todėl kyla klausimas, ar pastarieji nesipyksta.

„Būna, kad lėkštės paskraido...“, – juokaudama atsakė L. Tankevičiūtė.

O „Prienų čeburekinės“ savininkės anūkė, trečiosios kartos atstovė Gabrielė Šyvokaitė atvirauja, kad svarbiausia šios čeburekinės paslaptis yra būtent prioritetuose:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirma atiduodame viską žmogui, o tik tada sau.“

Ir taip – tūkstančiai čeburekų, kepamų kone kasdien. Pati čeburekinės savininkė, Linos mama ir Gabrielės močiutė, atvažiuoja paryčiais apie 4-5 ryto, kad pati paruoštų mėsą, iškeptų spurgas, duoną. Net kiekvienas gabalėlis duonos čia yra įtrinamas atskirai.

REKLAMA

Ar pavyko Vaidai ir Martynui atkartoti šį skonį? 

O kaip atrodo ši čeburekinė Prienuose, kokias emocijas vedėjai patyrė ragaudami šiuos kepinius ir daugiau paslapčių galite pamatyti bei išgirsti aukščiau esančiame vaizdo įraše.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Laidą „Maisto kelias“ žiūrėkite šeštadieniais 09:00 per TV3.

REKLAMA
Tikrai skaniausi, kiek teko ragauti. Pasirodo, žmonėms tereikia kokybės ir normalios kainos.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų