• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vieną restoraną valdantis virtuvės šefas Rokas Galvonas atskleidė savo organizuotos vaikų stovyklos „Super šefas“ užkulisius.

40

Ne vieną restoraną valdantis virtuvės šefas Rokas Galvonas atskleidė savo organizuotos vaikų stovyklos „Super šefas“ užkulisius.

REKLAMA

Garsus vyras įsitikinęs – po naujų potyriu ne vienas vaikas sieks didžiulių karjeros aukštumų.

Žinomas virtuvės šefas pasidalino, kaip jam pavyko rasti bendrą kalbą su vaikais ir kodėl norintys pasinerti į gurmaniškus nuotykius privalo suskubti jau dabar.

„Kadangi aš pats visą savo karjerą pradėjau būdamas jų amžiaus, man buvo labai paprasta su kiekvienu atrasti bendrą kalbą. Aš nuo mažens degu aistra gaminti virtuvėje, tad žinau, ką Jie išgyvena, kur nukreipti Jų potencialą ir kaip su juo dirbti, kad ta aistra kasdien būtų vis didesnė ir galbūt, ateityje taptų jų gyvenimo vedliu, kuris ne tik leis džiaugtis naujais asmeniniais pasiekimais, bet ir gali išaugti į didžiulį verslą.

Tikiu, kad keletą iš jų ateityje pamatysime vadovaujant pasaulinio lygio restoranams ir viena iš paskatų tai pasiekti bus būtent ši stovykla“, – sakė R. Galvonas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak virtuvės šefo, vaikams ši stovykla tapo vienu įsimintiniausių vasaros nuotykiu: „Surengėme stovyklą „Super šefas“, kurios pasisekimas nustebino net mus pačius. Turiu ne vieną verslą, tad puikiai žinau įvairius niuansus, kurie priartina prie sėkmės. Čia norėjosi ypač didelį dėmesį skirti kokybei.

REKLAMA

Vaikai gyveno autentiškame Krikštėnų dvare, kur buvo apsupti gamtos, nuostabaus kraštovaizdžio ir jautėsi komfortiškai dvaro aplinkoje.

Mūsų stovykloje dirbo vieni geriausių pedagogų, kurie turi didžiulę patirtį, o tai labai svarbu vaikams, kad jie jaustųsi saugūs, atsipalaidavę ir pagrindinė užduotis jiems būtų išmokti virtuvės subtilybių, susirasti naujų bičiulių, parsivežti gražiausius vasaros įspūdžius ir laukti kitos vasaros, kad vėl galėtų sugrįžti ir praleisti savo nepamirštamas atostogas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis tikslas buvo supažindinti vaikus su įvairiomis pasaulio virtuvėmis. Kasdien vaikai ieškojo naujų skonių. Tai tarsi tapo kelionė aplink pasaulį, kur maršrutų vinimi tapo patiekalai ir vaikų improvizacija, atskiras ir individualus kiekvieno požiūris į tai, kas įkvepia naujiems nuotykiams.

Tėveliai įdomiausius momentus ir stovyklos užkulisius galėjo stebėti „Facebook“ platformoje, kur buvo sukurtas profilis talpinti smagiausias akimirkas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Galvono, jis neabejoja, kad savo aistrą kulinariniams įgūdžiams lavinantys vaikai ateityje taps garsiais restoranų šefais: „Aš pats skyriau labai daug dėmesio vaikams, visą laiką praleidau su jais. Šis vasaros projektas tapo vienu smagiausiu. Prieš kelis metus rengėme dienines stovyklas, tačiau dabar nusprendėme dar labiau įtraukti vaikus į jų mėgiamą veiklą.

Kiekviename stovyklos dalyvyje stengėmės pažadinti tą „Super šefą“, kuris galbūt ateityje norės šį savo pomėgį vystyti, galbūt, susies savo gyvenimą su naujai atrastu pomėgiu, o gal taps keliautoju po pasaulį, kuris kurs savo unikalius atradimus virtuvėje.“

REKLAMA

Žymus verslininkas jau planuoja naujas veiklas ir užsiėmimus vaikams, tačiau pabrėžė, šį kartą pasiseks tik greičiausiems: „Galiu drąsiai sakyti, kad tai buvo viena geriausių stovyklų Lietuvoje. Vaikai valgė prabangų ir kokybišką maistą: jūros gėrybes, ėriuko koją, įvairius gurmaniškus užkandžius. Taip jų mityba tapo ne tik praturtinta visomis reikalingomis maistingomis medžiagomis, bet ir lavino skonį – atskirti, kuris patiekalas išties kokybiškas ir kaip reikia skirti dėmesio renkantis tai, ką valgai.

REKLAMA

Buvo daugybė aktyvių veiklų ir užsiėmimų lauke. Tikrai nenustosiu daryti tokių stovyklų ir užsiėmimų vaikams.

Jau dabar planuoju kalėdines dirbtuves ir naujas dvi pamainas stovykloms kitą vasarą. Į šios vasaros pirmąją pamainą vietos buvo užpildytos per parą. Tačiau, kad ir koks didelis noras ir susidomėjimas būtų jau dabar, galiu pasakyti, kad, deja, viskam neužteks laiko ir vietų skaičius bus labai ribotas. Kaip ir virtuvėje, taip ir čia svarbiausia, kad visur didžiausias dėmesys būtų skirtas kokybei, o ne kiekybei.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų