McGrady, kuris anksčiau buvo asmeninis karalienės Elžbietos II, princesės Dianos, princo Williamo ir princo Harry virėjas, rašė „HELLO!“, kad karalienė turėjo silpnybę šokoladui.
Virtuvės šefas atskleidė, kad ji dievino visus šokoladinius desertus, o ypač mėgo šokoladinį pyragą. „Ji pasirinkdavo viską, ką įtraukdavome į meniu su šokoladu, ypač šokoladinį pyragą“, – sakė jis.
Šokoladinį pyragą „Chocolate perfection“ sudaro šokoladinių putų, cinamoninio kremo sluoksniai.
Tai gali būti karališkasis patiekalas, tačiau tai nereiškia, kad jo negalite pasigaminti ir namuose, nes virtuvės šefas jau anksčiau atskleidė, kaip pasigaminti šį desertą.
Žemiau pateikamas puikus šokoladinio pyrago receptas, tiksiantis kiekvienam smaližiui.
Plutai reikės:
3/4 puodelio miltų
1/4 puodelio vanilinio cukraus
Šalto sviesto, supjaustyto nedideliais gabalėliais
Vieno kiaušinio trynio
Trijų-keturių šaukštų riebios grietinėlės
Įdarui
Dviejų kiaušinių
1/2 šaukštelio malto cinamono
1/2 puodelio cukraus
1/2 šaukštelio baltojo vyno acto
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
170 g smulkinto pusiau saldaus šokolado
Dviejų kiaušinių trynių
Vieno puodelio riebios grietinėlės
1/2 šaukštelio malto cinamono
56 g smulkinto baltojo šokolado
Gaminimo eiga: Norėdami pasiruošti šokoladiniam pyragui, įkaitinkite orkaitę iki 180C. Tuomet lengvai sutepkite pyrago formą ir padėkite ją ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Norėdami pagaminti biskvitą, paimkite didelį dubenį arba virtuvinį kombainą ir sumaišykite miltus bei druską. Sviestą į miltus susmulkinkite rankomis arba konditeriniu smulkintuvu, kol sviestas taps panašus į smulkius trupinius. Taip pat galite jį sutrinti virtuviniu kombainu.
Sudėkite kiaušinio trynį ir tris valgomuosius šaukštus riebios grietinėlės ir išmaišykite. Jei atrodo, kad mišinys per sausas, įpilkite dar vieną valgomąjį šaukštą grietinėlės.
Lengvai pabarstykite paviršių miltais ir plonai iškočiokite tešlą. Dėkite ją ant skardos ir prispauskite tešlą prie dugno ir šonų. Išklokite plutą popieriumi ir ją prispauskite. Kepkite, kol kraštai pradės ruduoti, maždaug 15-20 minučių. Nuimkite popierių ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Įdarui paimkite dubenį ir pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu. Sudėkite kiaušinius, cinamoną, cukrų, actą, druską ir plakite, kol mišinys pradės šiek tiek putoti (apie tris minutes).
Nukelkite nuo ugnies ir vėl plakite, kol mišinys taps kreminis ir tešloje susiformuos juostelės (dar tris minutes). Kiaušinių masę supilkite ant atvėsusios plutos ir kepkite orkaitėje, kol įdaras pakils ir sutvirtės. Tai turėtų užtrukti apie 15 minučių. Atsargiai padėkite ant vėsinimo grotelių ir leiskite įdarui susigerti į plutą.
Norėdami paruošti glajų, mikrobangų krosnelėje ištirpinkite pusiau saldų šokoladą. Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius ir pusę puodelio vandens, tada plakite, kol susimaišys. Pusę šokolado užtepkite ant pyrago įdaro, tada dar penkias minutes kepkite pyragą orkaitėje. Padėkite pyragą ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.