Šiais laikais jų išties daug, o šiuo metu ypatingai populiarūs ir veganiškos augalinės kilmės mėsainių paplotėliai. Jų išbandžiusi, M. Linkytė pasidalijo namų gamybos suvožtinio receptu.
Nustebino skonis ir sudėtis
„Mėsos nevartoju jau ketverius metus – viena pagrindinių šio sprendimo priežasčių buvo susijusi su savijauta: ieškojau būdų, kaip galėčiau lengviau, geriau jaustis. Šis mitybos būdas man patiko, tiko – taip ir liko iki šiol“, – teigia M. Linkytė.
Ji priduria, kad nors specialiai parduotuvėse veganiškų produktų neieško, buvo maloniai nustebinta „Lidl“ parduotuvėje išvydusi „Next level burger“ alternatyvą: „Visos mano jautienos paplotėlių pakaitalų paieškos dažnai pasibaigdavo suvokimu, kad jį reikia gamintis pačiai, nuo a iki z, o tai atima labai daug laiko. Tačiau šiuos paplotėlius kepti ir dėti į suvožtinį galima vos parsinešus namo, o jų skonis ir puiki sudėtis tikrai maloniai nustebino.“
Monika rekomenduoja išbandyti šį paplotėlį ir siūlo nesunkiai namuose pagaminamą vegetariško mėsainio receptą.
Mėsainiui reikės:
• 3-4 bulvių (galima rinktis batatus);
• ketvirčio raudonojo kopūsto (nedidelio);
• majonezo (galima pasigaminti ir patiems);
• čederio sūrio;
• raugintų agurkėlių;
• raudonojo svogūno;
• veganiškų paplotėlių;
• mėsainių bandelės;
• aštraus padažo;
• prieskonių bulvėms.
Paruošimo procesas:
Supjaustome bulves juostelėmis, apšlakstome aliejumi, druska, pipirais, žiupsneliu raudonosios paprikos ar kitų mėgstamų prieskonių ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Bulves kepsime apie 30–40 min.
Bulvėms kepant į pabaigą, sudedame į orkaitę veganiškus paplotėlius, juos kepame apie 10-12 minučių, ir einame ruošti įdaro: sutarkuojame kopūstą ir sumaišome su majonezu (kiekis – pagal skonį). Supjaustome raugintus agurkėlius ir svogūną. Į orkaitę apskrusti įdedame ir bandeles.
Galiausiai, imame bandelę, tepame ant jos aštrųjį padažą, dedame sūrį, kopūstus, agurkėlius, svogūnus, paplotėlį ir užtepę padažo ant bandeles viršaus, uždedame ir ją. Į lėkštę sudedame keptas bulves. Skanaus!