„Geras jausmas, kai kiti, tėvai valgo pirktines salotas, giria, ir tu žinai, kad čia tavo daryta. Aš ir pats jas valgau, nes esu tikras dėl kokybės – kiek kitų esu ragavęs, man mūsiškės visada skanesnės. Tai labai prisideda prie to, kad didžiuojuosi dirbdamas „Iki“, – sako Nerijus.
„Iki“ išlaiko ne tik kolegos, bet ir ypač patogus grafikas
Pernai Nerijus minėjo apvalų profesinį jubiliejų – sukako 10 metų nuo pirmosios jo darbo „Iki“ pradžios. Tokių ilgamečių darbuotojų kaip jis „Iki“ netrūksta, ir vyras svarsto, kad tą lemia daug skirtingų aspektų.
„Manau, visų pirma, prie to prisideda geras kolektyvas. Pradedant vadovais, su kuriais puikiai sutariam, administracija. Kulinarijos centre visi draugiškai dirbame, nėra pasiskirstymo „mano-tavo“. Jeigu vienas savo darbus pasidaro anksčiau, eina padėti kitiems – esame viena komanda, kaip kumštis“, – apie vieną svarbiausių principų darbe pasakoja 12-ai žmonių vadovaujantis Nerijus.
Ne tik stiprus komandinis požiūris išlaiko toje pačioje darbovietėje. Nerijus atvirauja, kad prie pasitenkinimo darbu prisideda ir paprasčiausiai praktiniai dalykai, kurie gerokai supaprastina gyvenimą.
„Nė už ką nekeisčiau darbo. „Iki“ mane nuo pat pradžių patraukė tikrai geru darbo grafiku, ir iki šiol man tai vienas didžiausių privalumų, nes viskas labai patogu. Tokio gero grafiko tikriausiai niekur kitur nerasi – dvi dienas dirbi, turi 3 laisvas. Kas antras savaitgalis taip pat laisvas, tad lengvai gali suderinti darbą ir laisvalaikį. O jeigu reikia išeiginių, visada paprasta susikeisti su kažkuo“, – pasakoja Nerijus.
Dirbant „Iki“ kulinarijos centre Panevėžyje taip pat nereikia sukti galvos nei dėl pietų, nei dėl transporto. Nerijus džiaugiasi, kad darbuotojai čia valgo nemokamai, o kiekvieną dieną juos į darbą atveža, o paskui parveža namo.
Nerijus griauna mitą – rankinio darbo iš tiesų čia mažai
Panevėžyje paruoštos „Pagaminta IKI“ salotos iškeliauja į parduotuves visoje Lietuvoje. Kartais tai reiškia ir sunkiai eiliniam žmogui įsivaizduojamus kiekius – pavyzdžiui, prieš žiemos šventes vos per dieną gali būti pagaminama net apie 4 tonos baltosios mišrainės.
„Skamba įspūdingai, bet nereikia įsivaizduoti, kad čia viską pjaustome rankomis. Net ir penktadieniais, kai darbo būna daugiau, nes savaitgaliui ruošiame daugiau užsakymų, nepervargsti. Visam daržovių pjaustymui yra specialios mašinos, todėl rankinio darbo mažai. Turi prižiūrėti receptūrą, paskui pagaminti salotas. Darbas verda, aš tą dievinu – man patinka judėti“, – apie kasdienes užduotis pasakoja Nerijus.
Apskritai per jau beveik 11 metų darbo „Iki“ Nerijus pastebi didelę pažangą. Rankų darbą kulinarijos centre keičia mašinos, kurios ne tik pjausto daržoves, bet ir pilsto padažus. O darbuotojų gerovei kasmet skiriama dar daugiau dėmesio.
„Gera darbovietė, kaip dėlionė, susideda iš daug detalių. Pradedant nuo tokių kasdienių dalykų kaip nauja virtuvė darbuotojams, ir baigiant papildomu sveikatos draudimu, kuris sutaupo ir daug laiko, ir pinigų. Visai neseniai gavome ir dar vieną naują privalumą – galime rinktis tokią sveikatos draudimo programą, kuri kiekvienam yra aktualiausia. Pavyzdžiui, galima gauti ir odontologo paslaugas. Tai rodo, kad „Iki“ pastangos dėl darbuotojų neapsiriboja tik darbo sąlygų gerinimu“, – sako Nerijus.
Prisijunk prie „Iki“ komandos ir tu. Dėl darbo galimybių kreipkis sau patogiu būdu:
- [email protected]
- + 370 641 12 582
- www.iki.lt/karjera