2012 m., palyginti su 2011 m., mėsos gamyba išaugo dėl didesnio paskerstų kiaulių ir papjautų paukščių skaičiaus. Paskerstų kiaulių skaičius išaugo 4 procentais, arba 37,9 tūkst., papjautų paukščių – 5 procentais, arba 2,4 mln. Skaičiuojant skerdenos svorį, neįskaitant subproduktų, 6 procentais daugiau gauta kiaulių ir paukščių mėsos. Vidutinis paskerstos kiaulės svoris 2012 m. buvo 83 kg – 1 kg daugiau negu 2011 m.
Paskerstų galvijų skaičius sumažėjo 4 procentais (paskersta 7,5 tūkst. mažiau negu 2011 m.). Vidutinis paskersto galvijo svoris 2012 m. siekė 232 kg (3 kg daugiau negu 2011 m.).
Gyvų kiaulių į kitas šalis 2012 m., palyginti su 2011 m., išvežta 12 procentų daugiau (2012 m. išvežta 292,4 tūkst. kiaulių), gyvų veršelių – 14 procentų mažiau (2012 m. išvežta 109,2 tūkst. veršelių). Pieno primilžio mažėjimui įtakos turėjo mažesnis melžiamų karvių skaičius (2012 m., palyginti su 2011 m., jų skaičius sumažėjo 5,3 proc.).
Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintos mėsos (skerdenos svorio, neįskaitant subproduktų) dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė 32 procentus (2011 m. – 33 proc.), pieno – 82 (2011 m. – 84 proc.), kiaušinių – 23 procentus (2011 m. – 24 proc.).
2012 m. vienam šalies gyventojui vidutiniškai buvo pagaminta 77 kg mėsos skerdenos (2011 m. – 74 kg), iš jos 31 kg kiaulienos (2011 m. – 29 kg), 595 kg pieno (2011 m. – 590 kg), 258 vnt. kiaušinių (2011 m. – 256 vnt.). Latvijoje vienam gyventojui 2012 m. buvo pagaminta 39 kg mėsos, 429 kg pieno, 330 vnt. kiaušinių, o Estijoje – atitinkamai 61 kg, 559 kg ir 139 vnt.
2013 m., palyginti su 2012 m. (sausio 1 d.), avių skaičius šalyje padidėjo 37 procentais, kiaulių – 2,2, paukščių – 1,8 procento. Galvijų skaičius sumažėjo 3,1 procento.