Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos narys Tomas Rimydis sako, kad šiuo metu restoranams dėl infliacijos iškilo itin didelė grėsmė, o daugelis esą turi skaičiuoti ir apsvarstyti, ar verta tęsti veiklą.
„Restoranuose maisto produktai, energetika „valgo“ labai didžiules sąnaudas, dar prisideda išaugę darbuotojų atlyginimai“, – sakė jis.
Pasak T. Rimvydžio, maitinimo verslui taip pat tenka kovoti su koronaviruso padariniais ir grąžinti susikaupusias skolas bei atidėtus mokesčius, be to, smarkiai sumažėjo ir užsienio turistų skaičius.
Restoranai priversti didinti kainas ir ragina pratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą, kurią Vyriausybė prieš beveik metus įvedė siekdama padėti nuo pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.