• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje jau savaitę veikiant galimybių pasui, kavinių, restoranų bei viešbučių atstovai sako, kad lankytojų srautų jis nepadidino, tačiau juos kiek perskirstė. Tuo metu dalis verslininkų teigia esantys nusivylę tokio paso privalumais. 

Lietuvoje jau savaitę veikiant galimybių pasui, kavinių, restoranų bei viešbučių atstovai sako, kad lankytojų srautų jis nepadidino, tačiau juos kiek perskirstė. Tuo metu dalis verslininkų teigia esantys nusivylę tokio paso privalumais. 

REKLAMA

Marijampolės kavinės-baro „Kampas“ savininkas Romas Stanynas sako, kad pati galimybių paso idėja gera, tačiau ja pasinaudoti žmonės kol kas neskuba. 

„Pasitikome su viltimi, kad bus daugiau žmonių, bet nieko. Aš ant vienos rankos pirštų galiu suskaičiuoti staliukus, kiek buvo per savaitę“, – BNS sakė R. Stanynas. 

Jo teigimu, lankytojai kol kas mieliau renkasi staliukus lauke, tačiau tikimasi, kad ateityje jų padaugės ir viduje.

„Yra per mažas laiko tarpas, kad viskas vyktų sklandžiai ir gerai. Galimybių pasas yra tikriausiai labiau naudingas negu žalingas, bet žmonių nuomonės skiriasi. Jei dabar būtų šalta, tai gal irgi padaugėtų norinčių sėdėti viduje, o ne terasoje. Bet pats procesas yra teigiama linkme“, – sakė R. Stanynas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis sako, kad galimybių pasas lankytojų srautams turėjo minimalios įtakos, verslas tikėjosi iš jo daugiau. 

REKLAMA

„Labai vangiai naudojasi, nuvylė. Jei eina trys-keturi žmonės, dažnai būna, kad vienas neturi galimybių paso, tai visa kompanija ir neina. Tokių situacijų matome, kai lietus lauko kavinėse užeina, nėra kur dėtis žmonėms, jie paprasčiausiai išeina, nes dalis neturi galimybių paso ir procesas stabdosi“, – BNS teigė G. Balnis. 

Anot jo, būtų logiška, jei viduje būtų leidžiama sėdėti ir be galimybių paso bent dviem žmonėms, užtikrinant saugų atstumą. G. Balnis sako, kad dabar blogiausia restoranams, neturintiems lauko kavinių, nes žmonių srautas ten labai mažas. 

REKLAMA
REKLAMA

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sako pastebinti, jog dalis žmonių galimybių pasu naudojasi, tačiau srautams įtakos tai neturėjo. 

„Tikrai ne dėl galimybių paso padidėjo, savaitgaliais ir be galimybių paso buvo neblogai užimtumo prasme. Tai tikrai neturėjo įtakos didesniam srautui, bet kad viduje kavinėse žmonės gali pasinaudoti paslaugomis, tai tiesiog tas srautas, kuris galėjo vien lauke būti, pasidalino į dvi zonas“, – BNS teigė I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu G. Balnis atkreipė dėmesį, kad parama verslui mažėja, o ribojimai lieka, todėl tai gali padidinti bankrotų skaičių. 

„Valstybė praktiškai nutraukė paramą, ji dabar yra juokinga, o apribojimai tebėra. Tai prasilenkia su logika, mes labai nepatenkinti“, – teigė jis. 

Nuo praėjusios savaitės veikiantis galimybių pasas suteikia daugiau laisvių paskiepytiems, persirgusiems ar COVID-19 testą atlikusiems žmonėms: lankytis maitinimo įstaigų viduje, dalyvauti renginiuose, grįžti į fizines darbo vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų