Tai numatyta trečiadienį pasirašytame sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendime.
„Šiek tiek pakoreguota tvarka dėl savitarnos viešbučiuose ir furšetų metu, nes buvo daug nusiskundimų ir prašymų iš verslo struktūrų dėl įvairių renginių“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Veryga.
Jis pabrėžė, kad nors ir leidžiama organizuoti tokį maitinimą, yra nustatomos „griežtos taisyklės“.
Sprendime numatyta, kad lankytojai turi būti maitinami pagal sudarytą grafiką ir tam tikrą laiką, bendro naudojimo reikmenis, įrangą ir stalo įrankius lankytojai gali liesti tik vienkartinėmis pirštinėmis, taip pat turi būti pakankamai dezinfekcinių ir asmens apsaugos priemonių.
Be kita ko, indai turi turėti dangčius arba būti atskirti sienelėmis. Jei to nėra, maistas turi būti fasuojamas porcijomis arba jį turi įdėti restorano darbuotojas.
Anot ministro, taip pat turi būti laikomasi ir kitų maitinimo įstaigoms nustatytų taisyklių.
Maitinimas savitarnos principu buvo uždraustas praėjusį penktadienį.