Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Vienas asmuo bendraujantis su restoranais ir žinantis jų sistemas užsiminė, kas jie specialiai sukėlė tokias kainas. Jos yra neadekvačios, bet finansine prasme restoranai uždirba tiek pat, bet turėdami mažiau darbo, mažiau išlaidų ir pan.
Kaip pvz.: Pakeli kainas ir tau 1 žmogus atneša pliusą už du žmones. O aptarnauti reikėjo tik tą vieną (mažiau plauti indų, mažiau vaikščiojimo, mažiau inventoriaus dėvėjimosi t.t. ir pan.)
O jei pvz restoranas parduotų normaliom, logiškom kainom (patiekalo savikaina + kokie 50 proc pelno), tai toks restoranas lūžtų nuo klientų antplūdžio. Visada būtų sausakimša, daug šurmulio, daug chaoso, daug darbo, daug išlaidų restoranui. Nori to išvengt ir uždirbt tiek pat - pakelk kainas :)
O kol yra paklausa, tol taip ir bus. Dvigubas klientų praradimas jiems pofik. Va apsisuktų kokie 80 proc, tai pradėtų ir kainas leisti!
Ir tokia logika ne tik restoranų sektoriuje. Kaip jis juokaudamas ir manęs klausia “kaip jums sekasi? Tikriausiai kaip ir visi kiti pakėlėt kainas ir kompensuojat praradimus?”. Bet pas mus prekyba konkursų principu, tai mums taip elgtis neįmanoma.
Problemos sprendimas - neiti į restoranus.
Bet dabar labai gerai tiems, kas gali leisti sau tokias kainas. Ir ramiau, ir vietų pilna, ir tvarkingiau.
Kaip pvz.: Pakeli kainas ir tau 1 žmogus atneša pliusą už du žmones. O aptarnauti reikėjo tik tą vieną (mažiau plauti indų, mažiau vaikščiojimo, mažiau inventoriaus dėvėjimosi t.t. ir pan.)
O jei pvz restoranas parduotų normaliom, logiškom kainom (patiekalo savikaina + kokie 50 proc pelno), tai toks restoranas lūžtų nuo klientų antplūdžio. Visada būtų sausakimša, daug šurmulio, daug chaoso, daug darbo, daug išlaidų restoranui. Nori to išvengt ir uždirbt tiek pat - pakelk kainas :)
O kol yra paklausa, tol taip ir bus. Dvigubas klientų praradimas jiems pofik. Va apsisuktų kokie 80 proc, tai pradėtų ir kainas leisti!
Ir tokia logika ne tik restoranų sektoriuje. Kaip jis juokaudamas ir manęs klausia “kaip jums sekasi? Tikriausiai kaip ir visi kiti pakėlėt kainas ir kompensuojat praradimus?”. Bet pas mus prekyba konkursų principu, tai mums taip elgtis neįmanoma.
Problemos sprendimas - neiti į restoranus.
Bet dabar labai gerai tiems, kas gali leisti sau tokias kainas. Ir ramiau, ir vietų pilna, ir tvarkingiau.
@Aš+
Restoranuose antkainis būna 300 ar net daugiau.
Jeigu nepirktų, kainos pamažėtų.
Jeigu nepirktų, kainos sumažėtų.
@Moteris
Palanga jau seniai durnų kaimų kurortas, kurie iš durnumo taškosi pinigais, kad visi matytų ir pavydėtų, o po to rauda.
Normalūs žmonės randa geresnį poilsį ir adekvačias kainas.
Normalūs žmonės randa geresnį poilsį ir adekvačias kainas.
O kam rūpi pirksi tu tuos blynus ar ne. Čia kitas biznis, legaliai per tuos ,,blynus" išplauti kitas nelegalias pajamas.
Jo,nežinau koks debilas pirks blynus už 20 e.Pasaulije yra daug viėtų, kur galima pailsėti .
Restoranas Mapple, Kopenhaga. Visi pagrindiniai patiekalai - 26 eurai. Tame tarpe ir steikas ( jautienos), ir nemažas. Restoranas stilingas, laikomas vidutiniškai brangiu ir labai brangiu. Lyginant su knaipe Ramybė... tiek maisto kokybė, tiek aplinka, tiek patiekimu..... Beje, danų algos- apie 4,5-5 tūkstančiai eurų :)
@A
O miesto centre galima suvalgyti kebabų po 8eurus.
@Būtent
O namuose pasikepti blynus is viso mazai kainuos.
Pamačius tookias kainas reikia paklausti: ar valgyklos savininkė už tą kainą dar ir pač iulps ?
@Ponas
Savininkas, jei ponui tiks.
As tai jau be navigacijos Palangos nerasciau tai senai ten buvau ,yra kur su kelionia savaite uzsienyja kainuoja pigiau o servisas geresnis (sako pas mus vasara trumpa tai reikia daug lupti kad butu pelnas kaip sauletuose krastuose)
1991 laukiniai vakarai...
Tais metais, kai staiga pakilo elektros kainos, vasaros mėnesiais šaldytuvai ir šaldikliai bei ventiliatorius labai daug prisuko elektros. Suma buvo neadekvačiai didelė. Taigi, ją irgi reikia įskaičiuoti į maisto kainą. Bet jeigu jau toks paprastas patiekalas kaip blynai kainuoja tiek, tai kiek ten kainuoja kažkas įmantresnio? Darėme klasės susitikimą. Maistas kiekvienam kainavo po 17 eurų. Be kepsnių, buvo šalti bei užkandžiai. Maisto buvo tiek, kad neįmanoma suvalgyti.
@Taigi
Kai bus atsijungta nuo BRELL tada Kreivys išstatys už elektrą tokią kainą kaip tų blynų .
Išvydęs bulvinių blynų kainą Palangoje Andrius nustėro: „Atsistojau ir išėjau“