Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Kiek žinau, tai pieno riebalai suskaidomi dar skrandyje, ne taip kaip mėsos ar aliejai. Todėl kas turi pavargusias kepenis, bando riebalų gauti per grietinę ar sviestą, kad neapsunkinti kitų kitų virškinimo organų.
@kiek žinau
riebalus skaido tulžis ir kasos fermentai,skrandyje lengviau suvirškinami pieno baltymai nei mėsos...kepenys riebalų nevirškina ir neskaido,jose gaminasi tulžis,kuei ir padeda virškinti riebalus
Jei turi polinkį į aterosklerozę, tai tau to cholesterolio "nesveiko" pagamins ir pačios kepenys, kad ir nevalgysi riebalų. Dabar jau galima pasidaryti lipoproteinų LP (a) tyrimą, kuris parodo, ar paveldėjai tą blogą žinią. Lipoproteinai nekinta gyvenimo bėgyje, taip pat ir nuo gyvenimo būdo, jei jų per daug, tai ir yra pagrindas širdies rizikai. O šiaip tai nėra mokslinių įrodymų, kad cholesterolis kenkia, jei tavo organizme ir kraujagyslėse nevyksta lėtiniai uždegiminiai procesai.
@Marė
Svarbiausia,kad xolesterolio leistiną kiekį per paskutinius metus sumažino dvigubai,nuo buvusio visą laiką ik šiol nuo jo matavimo pradžios.Kai tik,atsirado statinai,taip ir pasikeitė viskas,rimti daktarai remiasi senomis normomis,tokias lenteles dar įmanoma rasti internete,pasidomėkit
Venkite bet kokių pieno produktų,jei nenorit turėti sveikatos problenų.Kentės kasa,pati tai ant savęs žinau.Nes pieno produktai sukelia kasą,o kasa auglius.Juk kiekvienas renkasi maisto produktus kas jam tinka.Rek,amos mums nereikia kaip šitos.
@Mari
pikdavau pieną pas ūkinyką. Trainykas į dieną. retas išgeria. gal nesveika bet skanu,
@Mari
kliedi nesamones. nesveika kas neturi fermento, skaidančio laktozę, nesveika per daug.
@marytei
Daugiau fizinio darbo reikia dirbti ne pirštais per klaviarūrą o visu kūnu su šiūpele ar šake va rudenį su grėbliu visi blogieji cholesteroliai išgaruos,senais laikais visi darbą fizinį dirbo ir nesirgo nesityrė ligų jei nukrito nuo ratų arba užsimušė arba liko gyvas nebuvo kada cackintis
Ar riebūs pieno produktai yra toks blogis? Gydytojas išdėstė, kam jų vengti ir ką rinktis sveikiausia