Vištiena, kreminiame grybų padaže, tikrai verta vietos jūsų virtuvėje.
Jums reikės:
4 vištų filė be odos
2 šaukštai aliejaus
300 g pievagrybių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
2 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako
1 šaukštas miltų
150 ml vištienos sultinio
125 ml grietinėlės
50 g permezano sūrio
Vištienos filė supjaustykite į 4 gabaliukus (iš viso bus 16 gabaliukų) ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite, kol vištiena gražiai apskrus ir iškeps.
Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.Į keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkintus česnakus. Berkite miltus ir išmaišykite. Kai miltų masė sutirštės, pilkite sultinį, grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišykite, kol masė sutirštės.
Į keptuvę dedame vištienos gabaliukus, grybus ir dar patroškinkite kelias minutes.
Valgykite su norimu garnyru.
Šaltinis: Samčio užrašai